Preşedintele Obama vede în alegerile din Afganistan un pas înainte important

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Obama vede în alegerile din Afganistan un pas înainte important
Preşedintele Obama vede în alegerile din Afganistan un pas înainte important

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri că alegerile prezidenţiale şi regionale din Afganistan au fost "un pas înainte important" şi a promis susţinerea SUA pentru noul guvern, relatează AFP.

Scrutinul "a fost un pas important înainte în eforturile poporului afgan de a-şi lua în mâini viitorul, în pofida extremiştilor care încearcă să-i împiedice", a spus el.

"Suntem nerăbdători să reînnoim parteneriatul cu poporul afgan sub noul guvern. Aceste alegeri au fost conduse de poporul afgan. De fapt, au fost primele alegeri organizate de afgani în ultimii 30 de ani", a subliniat Obama.

"În ultimele ile şi mai ales ieri am asistat la acte de violenţă şi intimidare comise de talibani şi s-ar putea să asistăm şi în următoarele zile. Ştiam că talibanii vor încerca să compromită aceste alergeri, dar, chiar şi în faţa brutalităţii lor, milioane de afgani şi-au exercitat dreptul de a-şi alege liderii şi de a-şi determina propriul destin", a declarat Obama.

"Urmărind acester alegeri, am fost frapat de curajul lor în faţa intimidărilor şi de demnitatea lor în faţa dezordinii", a adăugat el.

Obama, care a făcut din războiul din Afganistan una dintre priorităţile sale, a profitat de ocazie pentru a reaminti obiectivul său: anihilarea reţelei al-Qaida. Circa 68.000 de militari americani vor fi staţionaţi în Afganistan până la sfârşitul anului, pentru a ajuta guvernul afgan să facă faţă insurgenţei talibanilor şi pentru a captura membrii al-Qaida.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite