Presă: Armata israeliană a oprit exerciţiul din România, soldaţii se întorc acasă mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldaţii israelieni care participau la un exerciţiu comun în România se vor întoarce mâine acasă, cu o zi mai devreme, ca urmare a accidentului de ieri în care au murit şapte oameni, informează publicaţia electronică Ynet.

Forţele aeriene israeliene au anunţat aseară că au oprit zborurile de antrenament, iar soldaţii se vor întoarce mâine în ţară, încheind astfel exerciţiul comun cu forţele aeriene din România.

Vezi aici filmul accidentului.

Exerciţiul comun Blue Sky 2010 era programat să dureze 11 zile şi trebuia să se încheie, în mod normal, joi.

Exerciţiul comun Blue Sky 2010 viza şi antrenamente pentru zboruri la mică altitudine, specifice operaţiunilor de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Potrivit presei israeliene, în ultimii ani, forţa aeriană israeliană a efectuat antrenamente comune împreuncă cu cele ale ţărilor membre NATO, pe teritoriul acestora, care le-a permis piloţilor de la Ierusalim să simuleze lupte aeriene cu forţe inamice pe distanţe mult mai mari şi să folosească echipamente avansate ale Alianţei Nord-Atlantice.

În 2006, Israelul şi România au semnat un acord pentru cooperare militară şi desfăşurare de exerciţii comune. Contractul a fost prelungit anul trecut.

Un elicopter israelian de tip CH-53, de fabricaţie americană, s-a prăbuşit ieri în judeţul Braşov, iar şapte persoane, printre care un român au murit. Elicopterul era condus de căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la SMFA..

Elicopterul de tip CH-53, de fabricaţie americană, este cel mai mare elicopter al forţelor aeriene israeliene şi face parte din flota israeliană de la sfârşitul anilor '60. Multe dintre aparate au fost în serviciu timp de peste 40 de ani şi au suferit o serie de îmbunătăţiri pentru a le prelungi durata de exploatare, prevăzută să se încheie în 2025.

Comandantul forţelor armate israeliene, generalul Ido Nehushtan, a ordonat crearea unei echipe care va investiga prăbuşirea elicopterului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite