Preot acuzat de abuz sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preot acuzat  de abuz sexual
Preot acuzat de abuz sexual

Emil Constantinescu este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două copile în vârstă de 14 ani, internate la un orfelinat din Piteşti. Două adolescente au reclamat la 15 octombrie că Emil Constantinescu le-a cerut să întreţină raporturi sexuale în camerele de la Centrul de Urgenţă. Bărbatul a fost demis.

Emil Constantinescu (40 de ani) slujeşte la parohia din Pârvu Roşu, oraşul Costeşti, dar a ocupat şi funcţia de director al Centrului de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă din Piteşti.

În urmă cu o săptămână, una dintre fetele care sunt internate în instituţie a sunat la sediul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş ca să-l reclame pe Constantinescu.

„S-a plâns că directorul de la Centru are un comportament nefiresc faţă de ea şi faţă de încă o colegă. Când am înţeles despre ce este vorba, de fapt susţin că au înţreţinut relaţii sexual cu ele, am anunţat poliţia”, a precizat ieri Adrian Macovei, directorul DGPC.

Cumplitele scene între preot şi cele două copile s-au petrecut în camerele de la Centru, susţin copilele în declaraţiile lor. „Una dintre fete a plecat de la noi printr-o hotărâre judecătorească. Nu are legătură cu acest caz, iar fata care a rămas în grija noastră este consiliată în fiecare zi”, a precizat Elena Corbescu.

Acuzatul, în concediu medical

Adrian Macovei l-a demis pe Emil Constantinescu din funcţia de director, deşi a susţinut că este nevinovat. El a fost transferat la un azil de bătrâni din Piteşti, dar încă nu merge la serviciu, fiind în concediu medical până la 3 noiembrie.

Pe numele bărbatului există două plângeri pentru săvârşirea infracţiunii de întreţinere de relaţii sexuale cu minori. „Ancheta este în desfăşurare. Suspectul riscă între 3 şi 15 ani de închisoare, dacă este găsit vinovat”, a spus subinspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Localnicii de la Pârvu Roşu unde are parohie Emil Constantinescu sunt uimiţi de acuzaţiile ce i se aduc acestuia. „Datorită preotului avem noi biserică aici. El s-a îngrijit de toată lumea amărâtă. Nu cred nimic din ce se spune despre el“, a spus unul dintre localnici. 

Candidat la primărie

image

Emil Constantinescu (foto) este preot, iar înainte de a ocupa funcţia de director al centrului din Piteşti a fost timp de mai mulţi ani director la Centrul de Plasament Special din oraşul Costeşti.

Preotul s-a implicat şi în politică, în anul 2008 candidând, din partea PNŢCD, la funcţia de primar al oraşului Costeşti, în ciuda faptului că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a cerut atunci preoţilor să nu fie angajaţi politic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite