Preot catolic suspendat din funcţie îşi anunţă candidatura la preşedinţia filipineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul catolic supendat din funcţie Eddie Panlilio, în prezent guvernator al provinciei filipineze Pampagna, a decis să participle la competiţia pentru funcţia de preşedinte al ţării în cadrul alegerilor ce vor avea loc în 2010 şi să caute dezlegarea de obligaţiile bisericeşti.

Participând la un forum săptămânal organizat de reţeaua catolică radiofonică din Filipine, Catholic Media Network (CMN), Panlilio a declarat că intenţionează să îşi prezinte candidatura la şefia statului filipinez până la termenul-limită stabilit, 30 noimebrie, anunţă agenţia de presă catolică (CNA).

Panlilio a fost suspendat din rangul de preot la câştigarea funcţiei de guvernator al provinciei Pampagna în 2007, unde a învins un aliat al actualului preşedinte filipinez, Gloria Macapagal-Arroyo.

Acesta a declarat că va renunţa la sarcinile bisericeşti definitiv în perioada următoare, dar ar vrea să îşi recapete rangul de preot în cazul în care va pierde alegerile.

Sunt gata să renunţ la preoţime, ceea ce iubesc foarte tare, pentru o dragoste şi mai mare, şi anume, dragostea de ţară a declarat Panlilio.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite