Premiul Nobel ar trebui să-l determine pe Obama să termine cu nedreptăţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiul Nobel ar trebui să-l determine pe Obama să termine cu nedreptăţile
Premiul Nobel ar trebui să-l determine pe Obama să termine cu nedreptăţile

Premiul Nobel pentru Pace câştigat de preşedintelui american Barack Obama ar trebui să-l determine pe acesta să acţioneze în scopul încetării nedreptăţii în lume, a declarat vineri un consilier al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, transmite AFP.

Sperăm că aceasta îl va determina să urmeze calea care va aduce dreptatea în lume, a spus Ali Akbar Javanfekr.

Nu suntem contrariaţi şi sperăm că, primind acest premiu, el va începe să facă demersuri concrete pentru a pune capăt nedreptăţii în lume, a adăugat consilierul iranian.

Javanfekr a subliniat că liderul american ar trebui să acţioneze în două direcţii pentru a fi demn de premiul pentru Pace.

Dacă va înlătura dreptul de veto din cadrul Consiliului Naţiunilor Unite, atunci va arăta că premiul a fost într-adevăr dat corect, a declarat Javanfek.

Încă de la investirea sa în funcţie, în 2005, preşedintele iranian a făcut apel la încetarea dreptului de veto pe care îl deţin în prezent Statale Unite ale Americii , împreună cu alte patru state membre ale consiliului de securitate.

De asemenea, un purtător de cuvânt al talibanilor din Afganistan a condamnat acordarea Premiului Nobel pentru Pace preşedintelui american Barack Obama, care urmează să ia în curând o decizie cu privire la trimiterea de efective suplimentare pentru a combate insurgenţii islamişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite