Hugo Chavez: Obama "nu a făcut nimic pentru a merita" Premiul Nobel pentru Pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez: Obama "nu a făcut nimic pentru a merita" Premiul Nobel pentru Pace
Hugo Chavez: Obama "nu a făcut nimic pentru a merita" Premiul Nobel pentru Pace

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a pus duminică sub semnul întrebării acordarea Premiului Nobel pentru Pace preşedintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, apreciind că acesta "nu a făcut nimic pentru a-l merita", relatează AFP, Reuters şi AP.

"Prima întrebare pe care trebuie să ne-o punem este ce a putut să prevaleze pentru ca premiatul să fie preşedintele american şi nu una dintre celelalte 205 de persoane nominalizate", a scris duminică preşedintele Venezuelei în cronica sa săptămânală intitulată "Rândurile lui Chavez".

"Ce a făcut deci Obama pentru a merita această distincţie?", s-a mai întrebat liderul venezuelean, apreciind că juriul premiului Nobel "a considerat un element determinant dorinţa sa de a avea o lume fără arme nucleare, uitând angajamentul său în menţinerea batalioanelor din Irak şi Afganistan şi decizia sa de a instala noi baze militare în Columbia".

Hugo Chavez este de părere că a-i acorda Nobelul lui Obama este ca şi cum i s-ar da un premiu unui jucător de baseball numai pentru că ar spune că va câştiga 50 de meciuri.

"Pentru prima dată, asistăm la un premiu pentru un nominalizat care nu făcut nimic ca să-l merite. Este recompensarea cuiva pentru o dorinţă care este departe de a deveni realitate", a mai scris Hugo Chavez în comentariul său.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite