Premieră medicală în judeţul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Municipal Moineşti a găzduit sâmbătă o operaţie realizată în premieră în judeţul Bacău. Medicii au operat laparoscopic o pacientă de 39 de ani care suferă de obezitate. Ei au

Spitalul Municipal Moineşti a găzduit sâmbătă o operaţie realizată în premieră în judeţul Bacău. Medicii au operat laparoscopic o pacientă de 39 de ani care suferă de obezitate. Ei au introdus un inel cu care au înconjurat zona de mijloc a stomacului.
Operaţia a durat puţin peste o oră şi a fost un succes deplin. Cel care a efectuat intervenţia a fost conf.dr. Niculae Iordache, şeful Secţiei Chirurgie Generală 2 de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan" din Bucureşti. "Am realizat montarea pe cale laparoscopică pe stomac a unui inel ajustabil. În acest inel se poate introduce o cantitate de ser fiziologic pentru strângerea dispozitivului. Practic, stomacul este împărţit în două camere, iar pacientul are mai repede senzaţia de saţietate atunci când mănâncă", a precizat profesorul Niculae Iordache. Intervenţia a început la ora 9 şi s-a terminat după ora 10. Soţul şi fiica pacientei au urmărit în direct întreaga desfăşurare a "evenimentului" la un televizor. Pacienta, operată la Moineşti, în vârstă de 39 de ani, are greutatea de 125 de kilograme şi va "da jos" în prima săptămână circa zece kilograme. Practic, operaţia o va ajuta să slăbească uniform şi să se vindece de afecţiunile provocate de obezitate. Ea va fi externată la trei zile după operaţie. Inelul montat în jurul stomacului prin intervenţia laparoscopică va fi scos de medici peste şase luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite