Premieră medicală la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, o echipă mixtă formată din specialişti români şi germani a implantat, în premieră, la trei pacienţi cu insuficienţă

La Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, o echipă mixtă formată din specialişti români şi germani a implantat, în premieră, la trei pacienţi cu insuficienţă cardiacă avansată, câte un dispozitiv special ce previne stopul cardiac şi oferă în acelaşi timp şi posibilitatea de a monitoriza bolnavul prin satelit.
"Aceste aparate, din familia stimulatoarelor şi defibrilatoarelor cardiace, cresc eficienţa inimilor ajunse în stadiul de insuficienţă avansată", ne-a declarat dr. Benedek Imre, şeful clinicii. Acesta a adăugat că implanturile posedă şi capacitatea de "home monitoring", adică pot înregistra şi transmite prin satelit date despre starea de sănătate a inimii bolnavului. O dată pe zi, stimulatorul cardiac va transmite către un sistem de recepţie asemănător unui telefon mobil date importante despre 70 de parametri ai stării de sănătate. Astfel, medicul poate urmări prin internet ritmul pacientului, indiferent unde s-ar afla acesta şi poate interveni, în cazul în care situaţia o impune, avertizând bolnavul în cel mai scurt timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite