Premieră la Teatrul „Mihai Eminescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Amadeus" este o piesă care combină teatrul cu dansul

Regizorul Alexandru Vasilache va încerca să încânte publicul cu un altfel de spectacol.

Sâmbătă, la ora 19.00, la Teatrul „Mihai Eminescu" va găzdui premiera spectacolului „Amadeus", în regia lui Alexandru Vasilache.

Este un spectacol care arată prin intermediul dansului zbuciumările sufleteşti ale lui Mozart, geniul neînţeles în epoca sa. „Tema este cea a geniului care se zbate între înger şi demon, între bine şi rău, a spiritului care îşi caută mereu, în arderi intense, firescul şi sensul vieţii. Un spectacol care vine să ne facă să înţelegem aceste încercări zbuciumate nu prin cuvinte, ci prin dans. Nu are mai mult decât jumătate de pagină de cuvinte, dar are foarte mult dans", a precizat directorul Teatrului „Mihai Eminescu", Traian Apetrei.

Distribuţie de excepţie

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Andreea Moţcu, Gheorghe Frunză, Mihai Donţu, Petronela Chiribuţă, Bogdan Horga şi Cătălin Paraschiv, aflat la primul lui spectacol pe scena teatrului Botoşani după revenirea sa de la Bucureşti. Mişcarea scenică este asigurată de Victoria Bucun, iar scenografia de Mihai Pastramagiu.

„Noi încercăm să oferim publicului botoşănean un sprijin din acest punct de vedere, un sprijin moral, o porţie de încredere dacă se poate spune aşa, venind dinspre teatru", a mai spus Traian Apetrei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite