Premieră în Bacău: expoziţia „Games and Traditions“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune lucrări ale micuţilor vor fi premiate, într-un cadru festiv, la jumătatea lunii ianuarie.

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu“ a fost, ieri, gazda primei ediţii internaţionale a expoziţiei - concurs „Games And Traditions“. Evenimentul, organizat de Grădiniţa privată cu program prelungit „Pinochio“ a adunat în holul muzeului băcăuan peste 2.000 de lucrări.  Tablourile, ornamentele şi felicitările au avut ca temă principală sărbătoarea Crăciunul.
„Toate picturile şi obiectele expuse sunt făcute de copiii preşcolari şi de elevii din ciclul primar din ţară şi străinătate. Sunt lucrări care pun la un loc obiceiuri şi tradiţii din toate colţurile lumii“, ne-a declarat Gabriel Tudor, manager Grădiniţa Pinochio. La concurs s-au înscris peste 600 de cadre didactice din toată ţara dar şi 25 de profesori din Brazilia, India, Suedia, Rusia, Marea Britanie, Slovacia şi Polonia.
Dascălii de peste hotare au trimis prin poştă lucrările făcute de micuţi pentru a fi admirate de publicul băcăuan, urmând ca la închiderea concursului, să fie premiate cele mai frumoase trei exponate.
Conform organizatorilor, rolul expoziţiei este de a stimula arta creativă a copiilor , dar şi de a cunoaşte obiceiurile de Crăciun ale locuitorilor din alte ţări. Chiar dacă printre ţările participante sunt şi unele în care Crăciunul nu reprezintă un eveniment important în viaţa comunităţii, copiii din aceste state au trimis lucrări în care au exprimat sărbătorile şi obiceiurile lor.
Un astfel de caz a fost şi cel al copiilor din Turcia sau Suedia, care i-au impresionat pe cei prezenţi la expoziţie cu o mică parte din tradiţiile lor de iarnă.
La eveniment au fost prezenţi atât membrii juriului, cât şi educatori şi învăţători din Bacău. Pentru aceştia din urmă, expoziţia a fost un prilej bun de a învăţa din metodele de predare ale colegilor lor din alte ţări. „Este o manifestare  prin care schimbul de lucrări ale copiilor din diverse ţări ale lumii poate conduce la o mai bună înţelegere şi cunoaştere a valorilor şi tradiţiilor din celelalte zone de pe glob“, a spus Luminiţa Cojocaru, unul dintre cei trei membrii ai juriului.
Lucrările care vor fi alese câştigătoare vor fi premiate pe data de 15 ianuarie 2009 într-un cadru festiv.  Premianţii vor primi diplome şi certificate de participare.
„Nu vom acorda bani premianţilor. Recunoaşterea pe plan mondial reprezintă totuşi o realizare importantă pentru cei care vor fi declaraţi câştigătorii acestui eveniment“, ne-a mai spus Gabriel Tudor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite