Premianţii Slatinei s-au distrat la Disneyland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premianţii Slatinei s-au distrat la Disneyland
Premianţii Slatinei s-au distrat la Disneyland

35 de elevi s-au bucurat alături de Mickey, Piraţii din Caraibe sau Indiana Jones

Pe 1 august, copiii au pornit în aventura vieţii lor, spre tărâmul magic. Pentru mulţi dintre ei era prima ieşire din ţară, primul zbor cu avionul, iar emoţiile erau mari.
Prima oprire a fost Parisul, un tur de oraş şi o plimbare pe Sena, unde cei mici au văzut ce învăţaseră la istorie: palate, poduri şi monumente istorice şi, bineînţeles, celebrul Turn Eiffel. A doua oprire a fost la Catedrala Notre Dame, unde elevii şi profesorii au asistat câteva minute şi la slujba religioasă de duminică. Şi după atâta istorie şi momente solemne, era timpul pentru distracţie şi pentru punctul de atracţie al călătoriei.

Plimbare în cele patru ţinuturi Disney

Înarmaţi cu hărţi şi aparate de fotografiat, elevii au plecat însoţiţi de profesorii lor să exploreze cele patru ţinuturi din Dinsneyland. „E mai frumos decât pe internet. Prima dată eu vreau să mă duc la piraţi“, a ţipat unul dintre elevi. „E ca într-un vis, mă simt o prinţesă“, a spus o fetiţă care a început să plângă atunci când a păşit în Disneyland.

Din lumea colorată, cu baloane, bomboane, vată de zahăr, prinţi, prinţese, ceşcuţe şi elefanţi fermecaţi, au trecut pe tărâmul aventurilor, unde piraţii şi Indiana Jones erau stăpâni. Ei te invitau la o plimbare prin lumea adâncurilor, plină de comori şi pericole sau în jungla sălbatică, unde te aştepta un carusel periculos.

Dacă simţeai nevoia să evadezi, o puteai face pe Frontierland, unde lupta dintre americani şi indieni nu a încetat încă. Micuţii nu au ratat nici Discoveryland, unde au intrat într-un simulator spaţial şi au zburat într-o misiune spaţială cu un trenuleţ-rachetă, dar nici studiourile Disney.

„Vezi unde poţi să ajungi dacă înveţi!“


La final, concluzia a fost una singură. Merită să înveţi ca să ajungi la Disneyland. „Cel mai mult mi-a plăcut caruselul Indiana Jones. A fost frumos. Vezi unde poţi să ajungi dacă înveţi!“, a spus Vlad Mateescu, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu. „A fost prima mea ieşire din ţară şi a fost minunat. Nici nu mă gândeam că o să fie atât de multe locuri de văzut şi că te poţi da în atâtea carusele“, a spus Georgiana Marin, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Generală Nr. 1.

Dacă Disneyland a primit nota 10, micuţii nu au fost impresionaţi de Franţa. „Dunărea este mai importantă din punct de vedere geografic şi comercial decât Sena, iar francezii nu sunt mai inteligenţi ca noi. Nici nu ştiu engleză, deşi fac turism. Îmi dau seama că noi ştim multe lucruri. Fără învăţat nu se poate!“, a spus Ionuţ Voinicu, elev în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite