Pregătiţi-vă ghetuţele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Moş Nicolae, magazinele şi târgurile sunt pline de cadouri la preţuri ce variază între 20 şi 1.100 lei. În această seară, toţi copiii trebuie să-şi lustruiască cizmuliţele pentru ca Moş Nicolae să le poată umple cu dulciuri şi jucării.

Aglomeraţie mare în hipermarketuri şi la târgurile de sărbători. Zeci de părinţi se înghesuie în magazine să le cumpere celor mici cadourile mult dorite.

Un loc foarte vizitat în aceste zile este târgul organizat la sala Dalles din Bucureşti. Târgul “D’alle Moşului”, care va fi deschis până pe 24 decembrie, are de toate: cadouri-unicat create de artişti plastici, dulciuri, jucării, bijuterii sau decoraţiuni pentru pomul de Crăciun.

Marile magazine nu s-au lăsat nici ele mai prejos şi îi aşteaptă pe părinţi cu rafturile pline cu jucării şi dulciuri. Ursuleţi, ponei, tigri şi dinozauri din pluş aşteaptă pe rafturi cumpărătorul potrivit.

La fel şi maşinuţele cu telecomandă care merg şi pe tavan, laptopurile Spiderman, roboţei Wall-e, bebeluşii vorbitori care trebuie hrăniţi şi schimbaţi. Toate la preţuri ce pornesc de la 50 lei şi pot ajunge la câteva mii. “Jucăriile sunt frumoase. Nu ştii la care să te uiţi mai întâi.

Dar nici prea mult nu putem să cheltuim. O să-i luăm o păpuşă Barbie şi nişte dulciuri”, ne-a spus mama unei fetiţe de patru ani. În magazine, cei mici se pot întâlni cu Moşul şi cu ajutoarele acestuia, spiriduşii.

Tradiţii la muzeul Ţăranului Român

Începând de azi, Muzeul Ţăranului Român din Capitală organizează Târgul de Sfântul Nicolae. Peste 170 de meşteri şi artişti din toate zonele ţării vor aduce podoabe pentru brad, instrumente muzicale, ţesături, împletituri sau jucării, lucrate manual.

În Sala Foaier va avea loc o expoziţie culinară cu vânzare, unde bucureştenii vor găsi produse tradiţionale din zonele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Muntenia. Nu vor lipsi turta dulce, kürtös kalács, mierea, dulceaţa, dar nici vestita palincă de Maramureş sau vinul cald.

Preţuri jucării şi dulciuri

Dinozaur pluş    1.099 lei

Pisicuţă Furreal    236 lei

Orgă electronică         200 lei

Animale de pluş    200-400 lei

Bebeluşi vorbitori:     100-300 lei

Maşină cu telecomandă:    60-200 lei

Laptop spiderman:    99,90 lei

Roboţelul Wall-e:     60 lei

Telefon cu memorie şi melodii:     60 lei

Cutii cu bomboane:     10-50 lei

Figurine din ciocolată:     16-20 lei

Ciocolată:     4-40 lei

Un sfânt iubit

image

Nicolae de Myra este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, Apusul şi Răsăritul cinstindu-l deopotrivă.

A săvârşit multe minuni atât în timpul vieţii pământeşti, cât şi după trecerea la viaţa veşnică, fiind supranumit Taumaturgul (Făcătorul de Minuni).

Tradiţia Bisericii spune că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată din Asia Mică, la moartea părinţilor săi împărţindu-şi averea săracilor. A devenit preot, a plecat în pelerinaj în Palestina şi Egipt, iar la întoarcere poporul l-a întâmpinat şi l-a ales Arhiepiscop de Myra.

Şi-a dat sufletul în mâinile Mântuitorului Hristos la 6 decembrie 352. Moaştele Sfântului Nicolae au fost furate în 1087 din Myra de către neguţătorii italieni şi aduse la Bari, unde o sută de ani mai târziu i-a fost ridicată o biserică în care se află şi astăzi moaştele sale.

Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre şi al victimelor sistemului judiciar. (George Rădulescu)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite