Prefectura Mureş interzice... interzicerea debranşării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Mureş a notificat hotărârea Consiliului Local Târgu Mureş de interzicere a debranşărilor de la sistemul centralizat de termoficare, pe considerentul că este nelegală. Asta după ce

Prefectura Mureş a notificat hotărârea Consiliului Local Târgu Mureş de interzicere a debranşărilor de la sistemul centralizat de termoficare, pe considerentul că este nelegală.
Asta după ce la Târgu Mureş au fost interzise debranşările de la reţeaua centralizată de distribuţie a energiei termice până în luna iunie, în urma unei hotărâri a Consiliului Local municipal. "Dacă, în urma notificării, consilierii locali nu vor reveni asupra hotărârii, ne vom adresa instanţei de contencios administrativ, fiindcă nu poţi să adopţi un act sub o condiţionare viitoare", a declarat subprefectul Zamfira Pora. Aceasta a precizat că hotărârea trimisă la prefectură pentru controlul legalităţii precizează că blocarea debranşărilor se face pentru a da posibilitatea societăţii de termoficare Energomur din Târgu Mureş să întocmească o strategie pentru termoficarea oraşului. Directorul general al SC Energomur SA Târgu Mureş, Andrea Bauer, a spus imediat după adoptarea hotărârii că decizia a fost luată pentru ca societatea de termoficare să prezinte o zonare, pe numărul de apartamente. Aceasta explică faptul că este o hotărâre privind suspendarea debranşărilor numai în acest an, până la apariţia legii privind energia termică, dar nu mai târziu de 30 iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite