Prefectul Capitalei: Numărul recenzorilor ar putea fi suplimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat miercuri, pentru agenţia Mediafax, că numărul recenzorilor ar putea fi suplimentat cu aproximativ 600 de persoane, la nevoie.

Mihai Atănăsoaei a spus că nu ştie câte persoane din Bucureşti nu şi-au declarat Codul Numeric Personal (CNP), dar, potrivit legii, recenzorii au obligaţia să se întoarcă în anumite situaţii şi să completeze CNP-ul lipsă.

Dacă operaţiunea va necesita sporirea forţelor trimise în teren, nu sunt probleme, întrucât există un fond de rezervă la care s-ar putea apela pentru a plăti încă 600 de recenzori, a spus Atănăsoaei, pentru Mediafax.

Psihoza CNP-urilor a pornit de la mai mulţi PSD-işti, în frunte cu Victor Ponta, care au acuzat Puterea că vrea CNP-urile la recensământ pentru frauda alegerile de la anul.

Asta a capacitat suspiciunea populaţiei, care a început să evite întâlnirea cu recenzorii.

În realitate, înregistrarea CNP-urilor este recomandarea structurilor de specialitate ale UE şi ONU făcută încă de la ultimul recensământ european (din 2001). Ea vizează în special statele din centrul şi estul Europei, întrucât ele au înregistrat în ultimele două decenii o mobilitate însemnată.

CNP-ul oferă acurateţe datelor colectate, în condiţiile în care celelalte informaţii ţin exclusiv de cel intervievat. Recenzorul nu poate decât să noteze ceea ce-i spune recenzatul, chiar dacă bănuieşte că acesta minte, şi nu are voie să-i influenţeze în niciun fel răspunsurile.

Polonia, Cehia, Slovacia şi Letonia, dintre statele unde s-a efectuat deja recensământul european 2011, au cerut şi ele CNP-urile locuitorilor şi nu s-a iscat un scandal de proporţii aşa cum vedem acum în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite