Prefectul de Suceava, condamnat la un an cu suspendare şi graţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orest Onofrei, prefectul judeţului Suceava, a fost condamnat ieri de magistraţii Judecătoriei Iaşi la un an de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Condamnarea suceveanului a fost

Orest Onofrei, prefectul judeţului Suceava, a fost condamnat ieri de magistraţii Judecătoriei Iaşi la un an de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Condamnarea suceveanului a fost însă graţiată în conformitate cu Legea graţierii 554/2004.
Prefectul Onofrei are 50 de ani şi a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani de zile. Pe data de 29 iunie 2002, Orest Onofrei a accidentat mortal un băieţel de 8 anişori în comuna băcăuană Clejan. În ziua tragediei, prefectul de Suceava conducea un Tico pe DN2 cu o viteză de 70 km/oră. La un moment dat, în faţă i-a ieşit copilul Paul Hadarag. Deşi şoferul a frânat brusc şi a virat la dreapta, nu a reuşit să evite impactul puternic. Băieţelul a fost proiectat mai mulţi metri pe şosea. După teribilul accident, procurorii au ajuns la concluzia că vinovaţi de producerea tragediei sunt atât victima, care a traversat prin loc nepermis, cât şi şoferul, care nu a adaptat viteza la condiţiile de ploaie torenţială. Pe parcursul procesului, Orest Onofrei a recunoscut situaţia prezentată în actul de inculpare şi a regretat tragicul accident, soldat cu moartea copilului. Prefectul a spus că a fost de acord să-i despăgubească pe părinţii copilului cu peste 75 milioane de lei, lucru recunoscut şi de aceştia. Pe de altă parte, Magda Hadarag, mama copilului, a susţinut că imediat după accident prefectul Onofrei a vrut să-i ofere doar 10 milioane de lei, 30 kg de oase de ciorbă şi 10 kg de carne de porc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite