Prefectul de Iaşi declară război medicilor şpăgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii denunţă comportamentul "de prim-secretar PCR"

instituţiile sanitare. Ameninţaţi de prefect, medicii au sărit ca arşi, denunţând ,,controalele ordonate de primul-secretar al PCR''.
Raportul pe anul 2005, prezentat ieri de şefii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi l-a nemulţumit pe Radu Prisăcaru, prefectul de Iaşi, prezent la această acţiune. Raportul a proiectat asupra Iaşiului o imagine ce ţine mai mult de secolul al XIX-lea . ,,TBC-ul, boala sărăciei, face ravagii, numărul cazurilor fiind în creştere faţă de anul trecut. Hepatita şi diabetul îngrijorează ca incidenţă, iar apa consumată în judeţ conţine mulţi nitriţi", a scris în raport Mihnea Hurmuzache, şeful DSP Iaşi. şeful sănătăţii ieşene a ignorat însă subiectul corupţiei în rândul personalului medical, precizând că "este vorba mai mult de lipsă de comunicare între pacienţi şi medici". În acest moment, Radu Prisăcaru, prefectul de Iaşi, a explodat. ,,Zilnic primesc numeroase sesizări de la simpli ieşeni care reclamă că le-au fost solicitate diferite sume de bani. Voi merge în controale în toate spitalele din judeţ şi voi cere să fie de faţă reprezentanţi ai DSP, ai Colegiului Medicilor şi ai Casei de Sănătate. Dacă directorii de spitale nu fac curăţenie în ograda proprie, atunci mă voi ocupa eu", i-a ameninţat prefectul pe reprezentanţii sistemului de sănătate din Iaşi.

Colegiul Medicilor, cu ochii pe Prefectură
Imediat, Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din Iaşi, fost coleg de partid cu Radu Prisăcaru, a ţinut să îl pună la punct pe prefect. ,,Domnul prefect mai are încă nostalgii de prim-secretar PCR. Dacă vrea să meargă în spitale, nu are decât să meargă, dar fără covor roşu şi fanfară. Colegiul Medicilor nu va permite niciun abuz din partea prefectului. Nu vom permite presiunile şi opresiunile asupra medicilor'', a mai declarat Astărăstoaie. Anul trecut, în judeţul Iaşi, niciun medic nu a avut de suferit în urma reclamaţiilor conform cărora ar fi solicitat şpagă de la pacienţi.
Colegiul Medicilor din Iaşi a contabilizat însă pe anul 2005 peste o sută de cazuri de culpă medicală, dar sancţiunile acordate au fost mai mult decât blânde.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite