Prefect ameninţat cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drăgănescu a primit ieri o scrisoare în care este ameninţat cu lichidarea familiei.Poliţia a declanşat o anchetă pentru a încerca să afle cine este autorul ameninţării, în timp ce Drăgănescu a anunţat că va continua campania împotriva mafiei imobiliare ţigăneşti.  

Scrisoarea a venit pe adresa Prefecturii, ieri la prânz. “A venit cu toată corespondenţa, adusă de secretară. Am anunţat Poliţia”, a declarat prefectul de Timiş. „Domnule prefect Drăgănescu opriţi teroarea rasistă contra noastră. Vă lichidăm familia. Avem bani pentru kilăr străin. Noi nu glumim”, este textul scrisorii. Scrisoarea de ameninţare este semnată „clanul rromilor bogaţi”.

Nu l-au impresionat

Poliţiei Judeţului Timiş, comisarul-şef Săndel Palade, a declarat că s-a declanşat o anchetă. „Am fost sunat acum de prefect. Am trimis un ofiţer pentru primele cercetări”, a declarat comisarul-şef Palade. Scrisoarea a fost trimisă din Timişoara şi are ştampila unui oficiu poştal local. Prefectul susţine că nu este impresionat de ameninţarea primită.  „M-a distrat scrisoarea.

Nu bănuiesc pe nimeni în mod special. Eu am sesizat Poliţia care o să înceapă cercetările. Nu mă sperie lucrurile pe care le-au scris”, a declarat Drăgănescu. Acesta a mai spus că va continua vizitele acasă la timişorenii care au reclamat Prefecturii Timiş că sunt terorizaţi de clanurile ţigăneşti pentru a vinde ieftin locuinţele. „Săptămâna asta voi vizita restul locaţiilor pentru care am plângeri”, a spus prefectul.

Baştanii cred că prefectul e în campanie

Contactaţi telefonic, cei mai importanţi lideri ai clanurilor de rromi din Timişoara au declarat că nu ştiu nimic de ameninţarea la adresa prefectului. „Nu cred că îl ameninţă cineva”, a declarat Vişinel Stancu. Ginerele acestuia, Ionelaş Cârpaci, este de părere că e vorba de campanie electorală.

„Da de unde. Ţiganii nu fac aşa ceva, domnule. Astea sunt campaniile lor electorale. Eu nici nu ştiu, sunt în Germania acuma, habar n-am. Dar ce face el, vă spune eu, terorizează şi presa şi autorităţile. Plus de asta, de când face el ură de rasă, în Timişoara nu a fost aşa ceva. Ce caută el să meargă la uşă la oameni ?” a declarat Ionelaş.

Scapă mereu la Parchet

Prefectul a mai fost ameninţat cu o lună de zile în urmă într-un imobil din Piaţa Plevnei. Drăgănescu a vizitat acolo o vilă pe care o familie de rromi încearcă să o preia ieftin prin ameninţări, scandal şi violenţe. Parchetul Judecătoriei Timişoara, care a anchetat mai multe reclamaţii similare, a decis în toate cazurile că ţiganii nu se fac vinovaţi de nimic.

image

Ţiganii nu fac aşa ceva, domnule. Astea sunt campaniile lor electorale

image


Ionelaş Cârpaci
baştan din Timişoara

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite