Prefect agresat de cetăţeni rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia judeţului i-a chemat pe liderii clanurilor ţigăneşti după ce, verificând relatările ziarului Adevărul, prefectul judeţului a fost ameninţat Prefectul Ovidiu Drăgănescu a

Poliţia judeţului i-a chemat pe liderii clanurilor ţigăneşti după ce, verificând relatările ziarului Adevărul, prefectul judeţului a fost ameninţat

Prefectul Ovidiu Drăgănescu a fost înjurat şi ameninţat în momentul în care a încercat să verifice ce se întâmplă în unul din imobilele istorice asediate de rromi.

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, s-a dat drept cumpărătorul unui apartament în casa în care rromii au pus mâna pe un apartament la mansardă şi pe care au scris "Aici locuieşte familie de ţigani". El spune că, imediat ce a ieşit din apartamentul scos la vânzare, cetăţenii de etnie rromă l-au abordat violent.

"Mi-au spus că doar ei pot cumpăra şi că dacă intră altcineva aici, va mai ieşi doar mort. Îmi explicau că aşa e la ţigani, că ei au săbii, cuţite, topoare", a povestit prefectul despre dialogul cu rromii în imobilul de pe strada Braşov.
Nu recunosc ameninţările

"În urma unui articol din Adevărul de marţi am pus sub supraveghere casa. Când prefectul s-a dus acolo şi a avut probleme am putut să intervenim în trei minute", a declarat comisarul-şef Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş. "S-au făcut audieri şi cercetări preliminare într-un dosar de ultraj în care avem doi suspecţi", a declarat procurorul Alina Mirea, de la Parchetul Judecătoriei Timişoara.

Cele două persoane de etnie rromă care l-au ameninţat pe prefect nu au mai recunoscut, în faţa poliţiei şi a mascaţilor, ce au spus, însă întreaga discuţie a fost înregistrată. "Chiar şi când am dat drumul la înregistrare au continuat să nege.

Dacă s-au purtat aşa cu o autoritate, vă daţi seama cum se poartă cu ceilalţi proprietari din imobil", a spus Drăgănescu. Prefectul nu exclude ca ţiganii să aibă legături în poliţie şi chiar în justiţie, pentru că ori de câte ori au existat reclamaţii la adresa clanurilor de rromi nu s-au luat măsuri.

Poliţişti şi procurori indiferenţi

"Se plâng oamenii că au sunat la Secţia 3 de Poliţie şi nu a venit nimeni. Au existat câteva dosare penale pe numele unor rromi care au ajuns la acelaşi procuror şi pentru toate s-a dat neînceperea urmăririi penale. Nu este exclus ca aceste persoane care se laudă cu legea lor să aibă legături în poliţie sau justiţie", a spus Drăgănescu, insistând asupra faptului că modul în care ţiganii îşi terorizează vecinii e un fenomen în Timişoara care nu mai poate fi catalogat doar ca simplă ceartă între vecini.

Rromii se simt discriminaţi

Şeful Poliţiei Timiş a convocat, ieri, la o întâlnire pe lideri ai comunităţii rromilor. Ioan Boţ, baştanul ţiganilor din Lugoj, s-a declarat deranjat de articolele din presă despre clanurile ţigăneşti, susţinând că sunt discriminatorii. Printre cei prezenţi s-au numărat şi celebrii liderii de clanuri Ionelaş Cârpaci şi Vişinel Stancu. Ei susţin că nu sunt implicaţi în scandalurile imobiliare. Şeful Poliţiei i-a avertizat pe liderii rromilor că, dacă este nevoie, se va pune câte un poliţist la fiecare casă pentru a se stopa fenomenul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite