Predoiu mandatat de premier să negocieze cu magistraţii grila de salarizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Predoiu mandatat de premier să negocieze cu magistraţii grila de salarizare
Predoiu mandatat de premier să negocieze cu magistraţii grila de salarizare

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu,  a orimit mandat din partea premierului Emil Boc să se întâlnească cu magistraţii pentru a le oferi detalii privind grila de salarizare prevăzută în Legea unică, au anunţat reprezentanţi ai guvernului, citaţi de NewsIn.

Mai citeşte şi:


Potrivit ministrului Justiţiei, progresele minore, dar concrete, făcute după discuţiile de ieri din Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ducă la încetarea protestelor magistraţilor, în urma deciziilor din Adunările Generale ale instanţelor.

În replică, preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a declarat că a luat act de oferta de negociere din partea Executivului pe proiectul Legii unice de salarizare, iar în raport de rezultatele acesteia, Adunările Generale ale magistraţilor pot lua în calcul suspendarea sau încetarea protestelor.

Întrebat în ce vor consta negocierile, preşedintele CSM a răspus că acestea sunt legate de proiectul Legii unice de salarizare, care nu trebuie să scadă salariile magistraţior.

Andreieş a precizat că o altă nemulţumire a magistraţilor este diferenţa prea mare dintre magistraţii ÎCCJ şi de la Parchetul General şi următoarea categorie a magistraţilor. Astfel, între aceştia diferenţa este de 2,9, iar între celelalte categorii de magistraţi diferenţa e de 0,4. El a explicat că trebuie egalată diferenţa ”de sus în jos”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite