"Praznic de Pită Nouă", la Pecica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraşul Pecica s-a organizat tradiţionala sărbătoare a "Praznicului de Pită Nouă" care, în acest an, s-a desfăşurat de-a lungul a trei zile, de vineri şi până duminică. "Praznicul de

În oraşul Pecica s-a organizat tradiţionala sărbătoare a "Praznicului de Pită Nouă" care, în acest an, s-a desfăşurat de-a lungul a trei zile, de vineri şi până duminică.
"Praznicul de Pită Nouă", cea mai importantă suită de manifestări culturale şi artistice a anului, a început cu o competiţie sportivă, Cupa "Spicul de Aur" la fotbal. Manifestările au continuat, sâmbătă, la Casa de cultură, cu o Masă rotundă având ca temă "Monografia Pecicăi", volum aflat în pregătire pentru a fi editat. A urmat apoi o întâlnire de suflet ocazionată de împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea Ansamblului folcloric "Mureşul", trupă care, după decembrie 1989, şi-a luat numele de "Păstrătorii Tradiţiei", la întâlnire participând, ca invitaţi speciali, Florica Ungur şi Tiberiu Ceia. Tot sâmbătă s-a jucat o interesantă partidă de fotbal între VIP-uri şi reprezentanţii mass-media, după care a urmat spectacolul omagial "Cânt şi joc între generaţii". Cea de-a treia zi a manifestărilor a început cu întâlnirea primarilor oraşelor din judeţ, iar în continuare a avut loc şedinţa festivă a Consiliului Local Pecica. A urmat momentul cel mai important al manifestărilor, slujba de sfinţire a pâinii din grâu recoltat în acest an, ziua încheindu-se cu un mare spectacol folcloric.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite