Poveşti pescăreşti pe malul Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o undiţă în mână, timpul trece mai repede, iar problemele sunt uitate pentru moment

Tot mai mulţi târgujieni găsesc relaxarea pe malul Jiului. Clienţi vechi ai zonei, pescarii se cunosc deja între ei, iar ziua ţine numai o clipă vorbind despre pescuit şi încercând să se întreacă unul pe altul.
Potrivit spuselor lor, pescuitul este un hobby, o relaxare sau cel mai bun mod de a uita de problemele cu care se confruntă zilnic. „Pentru mine pescuitul reprezintă singurul sport pe care îl iubesc şi totodată cel mai bun mod de a uita de probleme. Timpul liber mi-l petrec cu undiţa pe malul apei, mă relaxează“, a spus Victor Negomireanu, 38 de ani, pescar. 

„Cel mai mare peşte este acela pe care îl scapi“


Niciun pescar nu se întoarce acasă cu mâna goală, dacă are un dram  de noroc. Cei mai mulţi dintre ei spun că nu este suficient să ai un echipament destul de bun şi tehnici speciale, contează experienţa şi, mai mult decât atât, norocul.
„Este adevărat că ai nevoie de un echipament bun şi trebuie să cunoşti anumite tehnici, pentru că există specii de peşti la care foloseşti un anumit tip de momeală sau un mod aparte de prindere a acesteia în cârlig, dar dacă nu ai experienţă şi un dram de noroc mai greu prinzi ceva“, a spus Ioniţă Brînzan, 50 de ani, pescar.  Când vine vorba de cea mai mare captură a unui pescar, unii dintre ei spun că cel mai mare peşte prins este acela care a scăpat. „Ştiţi cum spun pescarii când sunt întrebaţi cât a avut peştele? 10 kilograme, dar a scăpat. De aceea se zice că peştele cel mai mare este acela pe care îl scapi“, ne-a mai spus Ioniţă.

„Am cumpărat undiţa cu banii din alocaţie“


Satisfacţia pentru cei mai mulţi dintre ei apare atunci când nu se întorc cu mâna goală acasă, chiar dacă dau peştele prietenilor. Când vine vorba de pasiune, cei cu dare de mână investesc foarte mult, chiar şi zeci de milioane de lei. Cei mici însă strâng banii din alocaţie pentru a-şi putea achiziţiona şi ei măcar o undiţă şi o momeală.
„Am luat vacanţă şi ne-am plictisit acasă, aşa că am zis să mergem la pescuit. Ne-am cumpărat undiţa cu banii din alocaţie, ne-a costat 40 de lei cu tot cu momeală. E mai mult de relaxare. Îl prindem şi îi dăm drumul în apă“, a spus Radu Alexandru, de 14 ani, aflat la pescuit cu prietenul lui, Ionuţ Dumitran, de 12 ani. „Am investit aproape 8.000 de lei în acest echipament, dar când este vorba de pasiune, nu mai contează“, ne-a mai spus pescarul Victor. Aceştia trebuie să mai ia în calcul şi costul unui permis care ajunge la 83 de lei pe an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite