Povestea primarului certat de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată ţara a văzut zilele trecute, prin intermediul televiziunilor, dialogul de la Suceviţa dintre Traian Băsescu şi un oficial local. "Măi, când te văd în costum la inundaţii, îmi vine

Toată ţara a văzut zilele trecute, prin intermediul televiziunilor, dialogul de la Suceviţa dintre Traian Băsescu şi un oficial local. "Măi, când te văd în costum la inundaţii, îmi vine să te dau de pământ!", i s-a adresat şeful statului.

"Adevărul" a mers pe firul poveştii şi l-a identificat pe "omul în costum". Se numeşte Ioan Onufrei, are 43 de ani şi este primarul PSD al comunei Suceviţa. Este căsătorit şi are doi copii. Până în anul 2000 a fost membru PD, deci coleg de partid cu Traian Băsescu.

Onufrei spune că nu merita eticheta de "spilcuitul de la inundaţii": "Culmea este că toată lumea îmi reproşează că umblu neîngrijit. Dar am zis că trebuie să fiu cât de cât îngrijit la întâlnirea cu preşedintele ţării".

Măi, când te văd în costum la inundaţii,îmi vine să te dau de pământ!
Traian Băsescu,
preşedintele României

Dar acum două ore dacă mă vedeaţi...
Ioan Onufrei,
primarul din Suceviţa

Certat de Traian Băsescu, Ioan Onufrei, edilul din localitatea Suceviţa, spune că s-a simţit "umilit"

Primarul sucevean a vrut să apară "îngrijit" în faţa şefului statului, venit în inspecţie, luni, după inundaţii. S-a ales însă cu o beşteleală naţională.

Primarul Ioan Onufrei (PSD), pe care toată ţara îl ştie acum drept "spilcuitul de la inundaţii", susţine că, dimpotrivă, obişnuieşte să umble îmbrăcat neglijent. "Culmea este că toată lumea îmi reproşează că umblu neîngrijit", s-a destăinuit edilul.

"Din hainele acelea fac muzeu"

El spune că a vrut să fie mai prezentabil pentru şeful statului. "Până la urmă a venit preşedintele României şi am zis că trebuie să fiu cât de cât îngrijit", a motivat Onufrei. El abia se întorsese din concediu, tocmai din cauza inundaţiilor.

Edilul spune că nu purta un costum propriu-zis, ci o pereche de pantaloni vechi de 12 ani, destul de uzaţi, şi un sacou cumpărat în urmă cu jumătate de an. Nici pantofii nu erau noi, ci o pereche cu care umblă în mod obişnuit, veche de doi ani.

"Erau hainele mele de muncă. Nici măcar nu aveam cravată", a oftat primarul din Suceviţa. El s-a declarat pregătit să-şi expună public ţinuta de la vizita lui Băsescu. "Din acele haine fac muzeu. Şi aşa că erau cam vechi şi uzate", a spus, mai în glumă, mai în serios, Onufrei.

"Mi-a scăzut autoritatea"

După ce Băsescu i-a zis"îmi vine să dau cu tine de pământ", primarului i-a venit să intre singur în pământ de ruşine.

"M-am simţit umilit, iar autoritatea mea a scăzut în ochii oamenilor. Cel mai mult m-a deranjat când a spus că dă cu mine de pământ. Aşa ar fi avut dreptul să vorbească cu familia lui, nu cu un străin", spune primarul din Suceviţa.

Localnicii îşi apără primarul

Oamenii din Suceviţa nu sunt de acord cu reacţia preşedintelui Traian Băsescu şi spun că, chiar dacă primarul lor a greşit, nu trebuia pus la zid. "Sunt probleme mult mai importante de rezolvat, nu cum era îmbrăcat un primar.

Preşedintele putea să treacă cu vederea acest aspect, până la urmă minor", a precizat Ecaterina Tofei. "Nu putea să-l întâmpine pe preşedinte în ciubote. Băsescu vine şi pleacă, dar pe noi tot primarul ne ajută", a adăugat Iosif Cornea, localnic din Suceviţa.

S-ar retrage din politică

Ioan Onufrei (43 de ani)este căsătorit şi are doi copii.

Actualul edil are o vechime în administraţie de 16 ani.

A fost membru PD până în anul 2000, după care a trecut la PSD.

A fost opt ani viceprimar şi alţi patru ani primar la Marginea.

În anul 2004 a fost ales primar al comunei Suceviţa.

În prezent se află la al doilea mandat în fruntea comunei din nordul Moldovei

Edilul spune că după întâlnirea cu Băsescu ia în calcul varianta de a se retrage din viaţa politică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite