Povestea alpinistului mort în Mont Blanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea alpinistului mort în Mont Blanc
Povestea alpinistului mort în Mont Blanc

Părinţii alpinistului român Petre Rudeanu (33 de ani), din Buzău, au aflat de la televizor de moartea fiului lor.Petre Rudeanu şi Robert Roşeanu, prieteni din copilărie, au escaladat împreună masivul Mont Blanc. Întoarcerea a fost fatală pentru primul, în timp ce al doilea se află într-un spital din Franţa.

Cei doi tineri erau din Buzău. Din copilărie au împărtăşit dragostea pentru munte şi obişnuiau să meargă în expediţii pe cont propriu.

Mama lui Petre, Octavia Rudeanu, spune că a văzut o ştire la televizor care anunţa moartea unui alpinist român în Mont Blanc. Ea şi-a rugat o nepoată stabilită în Franţa să meargă la Consulatul Român pentru a afla veşti despre fiul său.

Bănuielile sale au fost confirmate de autorităţi. „El obişnuia să meargă pe cont propriu în astfel de călătorii, pentru că nu era în niciun club de alpinism. A fost în expediţii şi mai periculoase”, a povestit mama alpinistului mort.

Petre Rudeanu era din 2007 project manager la o companie de reţele electrice şi informatice, cu sediul în Bucureşti. Colegii tânărului au fost şocaţi să afle despre dispariţia inginerului.

„Petre era nerăbdător să plece în expediţie, se pregătea de la începutul anului pentru escaladarea Mont Blancului”, a spus Bogdan Cristea, unul dintre colegii de serviciu ai lui Petre Rudeanu.Tânărul alpinist nu era căsătorit. Deşi locuia în Bucureşti, mergea des în weekenduri acasă, la Buzău, pentru a-şi vizita mama.

„Nu i-au ţinut crampoanele“

În timp ce familia buzoianului mort face demersurile pentru repatrierea trupului fiului lor, părinţii celuilalt alpinist urmează să plece în Franţa, la spitalul unde este internat Robert Roşeanu (34 de ani). Tatăl său, Dan Roşeanu, spune că şi el a aflat de la televizor că fiul său a avut un accident în masivul francez.

„Coborau de pe Mont Blanc, au derapat, nu i-au ţinut crampoanele, colţarii ăluia de stătea în spate l-a secerat ca pe un popic şi s-au dus amândoi într-o crevasă adâncă de 15 metri. Dacă vreţi să ştiţi ceva, Ambasada a minţit când a zis că a anunţat familia. Nu a anunţat nimic oficial. Am aflat de la televizor“, a povestit Dan Roşeanu.

Robert Roşeanu  este medic stomatolog în Buzău, unde lucrează la un cabinet particular, alături de tatăl său. El este căsătorit, însă nu are copii.

Cei doi alpinişti au escaladat fără probleme cel mai înalt masiv muntos din Alpii francezi. Miercuri, la coborâre, Petre a alunecat în prăpastie şi l-a tras după el şi pe partenerul său. Cei doi tineri au fost găsiţi într-o crevasă de 15 metri. Echipele de salvare i-au scos cu mari eforturi de acolo. Petre era deja mort, în timp ce Mihai a fost dus la spital cu fracturi multiple.

Coincidenţă bizară

Cei doi alpinişti au absolvit Colegiul „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, promoţia 1994. Petre Rudeanu şi Robert Ruşeanu au fost colegi de generaţie cu Violeta Băjenaru, românca moartă în accidentul aviatic din luna iunie, când un avion al companiei Air France s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic.

image
image

Ambasada a minţit când a zis că a anunţat familia.Nu a anunţat nimic oficial. Am aflat de la televizor.

image


Dan Roşeanu
tatăl alpinistului rănit

Turist mort în Făgăraş

Un turist german şi-a pierdut viaţa joi dimineaţă după ce a căzut într-o râpă din Munţii Făgăraş. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de nouă turişti care parcurgeau traseul de creastă de la Podragu spre Turnuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite