Brăila: Poştaşii au fost instruiţi de către poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Poştaşii au fost instruiţi de către poliţişti
Brăila: Poştaşii au fost instruiţi de către poliţişti

Cei 80 de factori poştali, care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Brăila, au fost instruiţi luni de către poliţişti având în vedere creşterea numărului de agresiuni la care au fost victime în ultima vreme.

Acţiunea s-a desfăşurat în baza unui protocol de colaborare încheiat între Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila şi Oficiul Judeţean de Poştă Brăila şi a fost coordonată de poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Având în vedere că factorii poştali prezintă un grad ridicat de vulnerabilitate deoarece, în activitatea zilnică de transport şi distribuire a valorilor monetare şi poştale, sunt expuşi unor riscuri majore de victimizare, poliţiştii le-au oferit poştaşilor recomandări cu privire la modul de comportare pe timpul transportului de valori.

Lucrătorii Poştei au fost sfătuiţi să nu divulge informaţii referitoare la plafonul sumelor de bani transportate sau traseul de deplasare, să nu lase geanta nesupravegheată, să nu intre în discuţii cu persoane dubioase, mai ales dacă au sume importante de bani la ei, iar dacă sunt interpelaţi, să refuze politicos.

În situaţia în care aceştia devin victime ale infracţiunilor comise cu violenţă, trebuie avut în gradul de risc la care sunt supuşi, iar în cazul în care integritatea corporală sau viaţa le sunt puse în pericol, aceştia trebuie să coopereze cu agresorul, evitând confruntarea directă cu acesta.

Factorii poştali au fost sfătuiţi să reţină cât mai multe detalii despre agresor, înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare vizibile, elemente vestimentare, particularităţi în vorbire sau comportament, date de identificare ale autoturismului folosit, dacă este cazul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite