Poştaşii din Severin, monitorizaţi prin GPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Factorii poştali din Drobeta-Turnu Severin au primit aparate GPS pentru a cere ajutor de urgenţă în caz că sunt atacaţi. Poştaşul poate anunţa dispeceratul că intră într-o locaţie cu risc şi dacă după un interval  de timp stabilit nu transmite niciun semnal înseamnă că e în pericol.  

 Severin este printre primele oraşe din ţară în care, pe lângă geantă şi spray lacrimogen, poştaşii au în dotare şi GPS. De acum înainte, printr-o simplă apăsare a poştaşului pe buton, poliţia află locaţia unde să intervină. 

Factorii poştali spun că nu se mai tem atât de mult că ar putea fi jefuiţi. „Am şi spray lacrimogen, am şi GPS în toc la brâu, dacă îmi era frică nu mă făceam poştaş. Iar dacă mă atacă cineva nu stau cu mâinile în sân, ştiu să mă apăr! Ameninţări şi înjurături am mai luat, dar nu m-a jefuit nimeni”, spune şi Nicu Goldrag.

„Am avut probleme!”

Ileana Lazăr are 50 de ani şi este poştăriţă în Severin de 20 de ani de zile. GPS-ul pe care l-a primit recent în dotare o face să se simtă mai în siguranţă, mai ales că în urmă cu câţiva ani cineva a încercat să-i smulgă geanta din spate. „Prin 2003, cineva a încercat să mă jefuiască. În cartierul Crihala, trei tineri s-au repezit la mine.

Am fugit cu  geanta în braţe şi m-am refugiat la o familie într-o curte. În fugă m-am împiedicat şi am căzut cu faţa de o bordură. Eram plină de sânge, dar bucuroasă că am scăpat”, spune poştăriţa verificând GPS-ul.

Aparatele se încarcă la fel ca telefonul mobil, prin cablu, la priză, iar cu trei ore înainte de a se descărca bateria te avertizează. Pe timpul nopţii, după ora 20.00, şi în zilele când poştaşii sunt liberi, sistemul de alarmare prin GPS nu mai este funcţio­nal.

image

Am şi spray lacrimogen, am şi GPS în toc la brâu, dacă mă atacă cineva, pot să mă apăr

image


Nicu Goldrag
poştaş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite