Post continuu şi forţat la Spitalul Judeţean Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Butnariu spune că nu a văzut carne în mâncarea de la spital niciodată în ultimii ani. Bolnavii de la Spitalul Judeţean Neamţ nu văd carne în mâncare cu anii.

„Numai la Anul Nou şi la Paşte au avut pulpă de pui. În rest, de mai mulţi ani, bolnavii nu au carne în meniu", ne spune o infirmieră, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, de teamă că ar putea fi concediată pentru că a ales să vorbească.

Marţi, 8 iunie, micul dejun a constat în ceai şi marmeladă, care a fost înlocuită cu brânză pentru cei cu regim. Prânzul a avut două feluri bazate pe cartofi: ciorbă de cartofi şi tocăniţă de cartofi. Cei cu regim au mâncat supă de legume şi pilaf.

Acelaşi prânz s-a repetat miercuri. La cină a revenit ceaiul, completat cu macaroane cu brânză. „N-am văzut carne în mâncare nici acum, săptămâna aceasta, de când sunt internat, nici în decembrie", ne spune Viorel Butnariu, de 67 de ani, internat cu probleme la ficat în Secţia Medicală II.

„Aş vrea să pot să-i dau mâncarea asta fostului director al spitalului, care acum e parlamentar, să văd: o poate mânca?!", îşi varsă năduful bolnavul.

Directorul spitalului, Silvia Roşescu, este în concediu de odihnă. După cum ştiu subalternii, este plecată într-o ţară de la Marea Mediterană. În lipsa acesteia, suntem primiţi de medicul Sorin Ciobanu, care este director medical şi purtător de cuvânt.

„Spitalul a acumulat datorii mari, care sunt rostogolite de peste zece ani. La acestea se adaugă subfinanţarea actului medical, iar noi trebuie să menţinem un echilibru între ce primim şi ce trebuie să facem", a declarat doctorul Sorin Ciobanu.

Recunoaşte că bolnavii obişnuiţi nu primesc carne în mâncare. „Nu reuşim să avem carne decât pentru o categorie specială de bolnavi, în care intră arşii şi cei operaţi, mai ales cei de la obstetrică-ginecologie şi de la chirurgie infantilă", admite directorul medical.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite