Posibil caz de sindrom Guillain-Barré după vaccinarea împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa înregistrează un caz probabil de sindrom Guillain-Barré, o boală rară a sistemului nervos periferic, după vaccinarea împotrivei virusului A H1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii francez, precizând că este vorba de o formă moderată a maladiei, care evoluează favorabil, relatează AFP.

Potrivit oficialilor francezi, persoana suspecatată că ar fi dezvoltat sindromul Guillain-Barré ar fi primit doza în prima zi a campaniei naţionale de vaccinare împotriva gripei porcine.

Oficialii francezi promit tranparenţă în ceea ce priveşte efectele secundare ale vaccinului

Autorităţile sanitare din Franţa au subliniat că "atribuirea unui caz de sindrom Guillain-Barré unei vaccinări necesită o expertiză aprofundată", care va fi desfăşurată de Agenţia de securitate sanitară a produselor de sănătate (AFSSAPS).

Ministrul Sănătăţii, Roselyne Bachelot, care s-a vaccinat public împotriva noii gripe, şi-a luat angajamentul să dea dovadă de "transparenţă în ceea ce priveşte efectele secundare ale vaccinării împotriva gripei porcine".

Sub 20% dintre francezi intenţionează să se vaccineze

Franţa este statul european unde opinia publică s-a pronunţat împotriva campaniei de vaccinare. Circa 73,6% dintre francezi au declarat că nu au de gând să se vaccineze, fie pentru că nu consideră că noua gripă este o maladie gravă, fie pentru că se tem de efectele secundare ale vaccinului, a indicat un sondaj făcut public la sfârşitul lunii octombrie.

Doar puţin peste 19% dintre francezi s-au arătat interesaţi de vaccin. Campania de vaccinare a populaţiei a fost declanşată ieri, pe 12 noiembrie.

Cinci francezi ajung zilnic la spital, diagnosticaţi cu sindromul Guillain-Barré

Anual, între 1.700 şi 1.899 de persoane cu sindrom Guillain-Barré sunt internate în Franţa, afirmă ministerul Sănătăţii, care precizează că, în majoritatea cazurilor, apariţia sindromului Guillain-Barré este legată de un episod infecţios, bacterial sau viral, precum gripa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite