Porumbeii nu mai sunt lăsaţi liberi în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Vrancea a interzis proprietarilor de porumbei să lase păsările libere. Medicul veterinar Ionel Duţă, directorul DSVSA

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Vrancea a interzis proprietarilor de porumbei să lase păsările libere. Medicul veterinar Ionel Duţă, directorul DSVSA Vrancea, a declarat că toţi proprietarii de porumbei de pe raza judeţului au fost avertizaţi să nu-şi mai lase păsările libere, în caz contrar riscând amenzi de până la 3.000 lei noi.
"În Vrancea nu au fost sesizate cazuri de gripă aviară, însă am dispus luarea acestei măsuri după ce în Constanţa a fost descoperit un porumbel mort infestat cu virusul gripei aviare", a explicat Ionel Duţă. El nu a putut preciza câţi porumbei există, în prezent, în judeţ, dar nici numărul exact al columbofililor. În Vrancea există deja patru filtre auto aviare, iar în târgurile de animale se menţine interdicţia privind comercializarea păsărilor şi porcilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite