Vama Porţile de Fier I, asaltată de rezidenţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Porţile de Fier I, asaltată de rezidenţii români
Vama Porţile de Fier I, asaltată de rezidenţii români

Zilnic, în jur de 250 de români se întorc din străinătate

Conform înlocuitorului la comanda Punctului de Trecere a Frontierei, comisar Ion Costea, în ultimele 24 de ore, prin Vama Porţile de Fier I au intrat în ţară 124 de autoturisme şi 227 de persoane, toţi rezidenţi în statele membre ale Uniunii Europene. „La intrarea în ţară, oamenii au declarat că se întorc pentru a petrece concediul alături de familiile rămase în ţară. Cei mai mulţi se întorc din Italia“, a declarat comisarul Ion Costea.

„În această primă săptămână a lunii august am înregistrat o creştere cu aproape 75%  a numărului de români întorşi acasă, comparativ cu luna anterioară, dar, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul acestora este mai mic cu cel puţin 35 la sută“, a precizat Ion Costea.

„Lucrez în Italia şi petrec concediul acasă“

 Majoritatea rezidenţilor români care vin în concediu în ţară se întorc din Italia. „Lucrez la Padova de peste patru ani, iar acum mă întorc acasă în concediu. Sunt chiar din Severin şi am aici părinţii şi fraţii. Bineînţeles că şi rude, prieteni sau colegi. Nu am mai venit acasă de la Sărbătorile de iarnă“, declară Camelia Panciu. În ceea ce priveşte criza financiară, severineanca stabilită în Italia susţine că efectele acesteia se simt şi în bagaje.

„Nu am uitat nici micile cadouri pentru familie, însă ele sunt mult mai puţine decât în anii trecuţi. Asta este. Trecem fiecare peste această criză cum putem“, mai susţine Camelia.

Trafic crescut până la jumătatea lui septembrie

Avalanşa de români rezidenţi ce se întorc în ţară în vederea petrecerii concediului a început încă de la sfârşitul lunii iulie. Conform comisarului Ion Costea, în ultimele zile ale lunii iulie, au intrat în ţară prin Vama Porţile de Fier I chiar şi 2.500 de persoane pe zi. „Cel mai mare trafic s-a înregistrat la 2 august, atunci intrând în ţară 4.600 de persoane, cu 1.700 de mijloace de transport. Specialiştii de la frontieră spun că se aşteaptă la un val asemănător pe sensul de ieşire din ţară, în perioada 1-15 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite