Populaţia se teme tot mai mult de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plata ipotecii, chiria sau siguranţa locului de muncă dau frisoane românilor. Şapte din zece români se tem că vor intra în incapacitate de plată, arată un studiu publicat, ieri, de compania de cercetare Synovate.

Ipoteca şi chiria sunt principalele plăţi pe care românii se tem că nu le vor mai putea face, îngrijorarea cea mai mare referindu-se şi la siguranţa banilor investiţi. De asemenea, o treime dintre cei chestionaţi de Synovate sunt îngrijoraţi că ar putea rămâne fără loc de muncă. Pe de altă parte însă, 25% din români nu au nicio temere legată de situaţia actuală a economiei.

În ceea ce priveşte riscurile legate de reducerea bugetului pentru cheltuieli, doar un român din zece se teme că ar putea renunţa la vacanţele scumpe sau la alte activităţi de lux, iar plata poliţei de asigurare s-a dovedit a fi, potrivit analizei, cea mai mică grijă a românilor.

Economia “trece printr-o pasă proastă”

Românii sunt mult mai încrezători comparativ cu cetăţenii altor ţări în privinţa situaţiei economice viitoare. Aproape jumătate dintre cei chestionaţi sunt de părere că “economia trece doar printr-o pasă mai proastă, dar îşi va reveni repede”. De asemenea, 58% din români au recunoscut că acordă atenţie subiectului legat de economie, mult peste media mondială, de 28%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite