Popoviciu şi ofiţerii de la „Doi şi-un sfert“ dau vina pe denunţător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu, fostul şef al DGIPI („Doi şi-un sfert”) Cornel Şerban şi fostul şef al Diviziei Oprenaţiuni din DGA, Petru Pitcovici, au fost interogaţi, ieri, peste opt ore de magistraţii Curţii Supreme. Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor trei.

Regretele lui Şerban

Popoviciu a declarat că avea „o relaţie de încredere” şi de „simpatie reciprocă” cu fostul şef de la „Doi şi-un sfert”, cu care a discutat dacă să se întâlnească cu ofiţerul DNA Ion Motoc, cel care îl ancheta în dosarul „Băneasa”.

Omul de afaceri a povestit că Şerban l-a sfătuit „vehement să nu cadă pradă unor astfel de acţiuni şi să nu exercite niciun fel de influenţă asupra lui Motoc”. 

Popoviciu a mai precizat că nu a făcut presiuni asupra fostului rector al Universităţii Agronomie, Ioan Alecu: „Eu l-am liniştit pe Alecu, spunându-i doar că din ce ştiu nu va avea parte de injusteţe din partea lui Becali (n.r. Gigi Becali a făcut plângere împotriva lui Alecu şi Popoviciu, în dosarul «Băneasa»)”.

Cornel Şerban a declarat magistraţilor că îşi asumă răspunderea pentru faptul că în discuţiile cu Motoc, cel care l-a denunţat, a invocat numele unor persoane cu funcţii importante în stat, menţionând că nu a fost autorizat în niciun fel să utilizeze
acele nume.

Într-o interceptare, Şerban a declarat că Popoviciu este o persoană „extrem de importantă“ şi că „la el fac coadă să intre Băsescu şi Tăriceanu“. Atât Şerban, cât şi Pitcovici au susţinut că ei ar fi fost cei contactaţi şi chiar provocaţi de Motoc să discute despre ancheta în care era implicat Puiu Popoviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite