Popoviciu, arestat "excesiv"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popoviciu, arestat "excesiv"
Popoviciu, arestat "excesiv"

Chiar dacă acuzaţiile de corupţie şi abuz în serviciu par a se verifica în cazul omului de afaceri Puiu Popoviciu, al fostului şef DGIPI, Cornel Şerban, şi al ofiţerul Direcţiei Generale Anticorupţie Petru Pitcovici,  măsura arestării preventive a fost una "excesivă", potrivit magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Nu sunt întrunite cumulativ condiţiile legale excepţionale "care să justifice o astfel de măsură extremă, cum este privarea de libertate", arată judecătorii ÎCCJ. Magistraţii şi-au motivat decizia şi prin faptul că cei trei nu au antecedente penale, iar la dosar nu există dovezi că s-ar sustrage procedurilor judiciare în desfăşurare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 1 aprilie, să respingă ca nefondat recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, a ofiţerului Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Pitcovici şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Cei trei au fost arestaţi în martie fiind acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, favorizarea infractorilor, corupţie. În acelaşi dosar s-a început urmărirea penală şi a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite