Elena Udrea vrea să dărâme zidul Casei Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Turismului, Elena Udrea, a declarat în această seară că se află în discuţii cu Camera Deputaţilor pentru a dărâma zidul Palatului Parlamentului, pentru a face zona mai "prietenoasă pentru turişti".

"Casa Poporului trebuie exploatată ca obiectiv turistic. Ne aflăm în discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor pentru a transforma zona din jurul Casei Poporului într-una mult mai prietenoasă pentru turişti prin dărâmarea zidului", a declarat Udrea.

Ministrul Turismului a precizat că fostul dictator Nicolae Ceauşescu este o parte a istoriei nostre şi trebuie exploatat, la fel şi mitul lui Dracula.

"Nu consider Dracula sau Ceauşescu brand de ţară. Există, însă, un segment de turişti străini care vin în România pentru legenda lui Dracula şi ei trebuie încurajaţi să vină în continuare", a precizat Udrea.

Hotelierii de pe litoral ar putea fi amendaţi dacă nu deschid la timp


Udrea a mai spus că vrea să-i amendeze cu 10.000 de lei pe hotelierii care nu deschid pe 15 mai. Ea a precizat că un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens va fi discutat în şedinţa de miercuri a Executivului.

Pentru hotelierii care menţin închise unităţile de cazare după 1 iunie, respectiv 15 iunie, amenda creşte considerabil, ajungând la 30.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Unităţilor de cazare care nu funcţionează pe 1 iulie li se va retrage certificatul de clasificare şi vor primi o amendă de 50.000 de lei, potrivit proiectului de HG înaintat de Ministerul Turismului.

"Se reglementează, astfel, obligaţia operatorilor economici deţinători de structuri de primire turistice de pe litoralul românesc de a asigura funcţionarea acestora pe perioada sezonului turistic, respectiv 1 mai – 30 septembrie a fiecărui an. În acest sens, se are în vedere mărirea sezonului turistic pe litoralul românesc având ca efecte menţinerea personalului calificat de pe litoral, asigurarea de servicii de calitate, crearea unei politici tarifare rezonabile", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Termenul prevăzut pentru intrarea în vigoare a dispoziţiilor referitoare la contravenţii este de 10 zile, întrucât unele dintre acestea se referă la sezonul turistic estival.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite