„Poponeţ“, în numele tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codin Maticiuc (28 de ani), poreclit „Poponeţ“, este exemplul perfect de „băiatu’ lu’ tata“. Are Ferrari, umblă prin cluburi şi se afişează cu femei celebre.  „Omul de afaceri“ Codin Maticiuc are o singură afacere proprie, dar care pierde bani. În rest, este acţionar la firmele tatălui, dar fără a i se fi încredinţat calitatea de administrator.

“Poponeţ“, pe numele său real şi mai puţin cunoscut Codin Bogdan Maticiuc, este, oficial, om de afaceri. Este un personaj monden, dar şi acţionar în mai multe societăţi comerciale. În realitate, singura „profesie“ a lui „Poponeţ“ este aceea de acţionar la firmele tatălui său, Ion Maticiuc.

Întrebat despre societăţile comerciale în care deţine acţiuni, „Poponeţ“ nu pare a cunoaşte detalii, dar are o abordare de Hollywood în relaţia cu presa: „Nu am dat niciodată niciun interviu şi nu vreau să creez acum un precedent! Pe mine nu mă interesează să fiu în atenţia publicului, nici din punct de vedere monden, nici în ceea ce priveşte afacerile“.  

Lista fetelor „aspirate“ cu Ferrari

Cu afacerile tatălui, gestionate de tată, Poponeţ are timp berechet, dar şi banii necesari pentru a se afişa la volanul unui Ferrari (preţ second hand - 140.000 de euro), cu vedete una şi una, prin localurile şi cluburile de fiţe ale Bucureştiului şi nu numai.

“Poponeţ“ mai deţine un Porsche (70.000 de euro), condus momentan de actuala iubită, Anna Lesko, şi un BMW 745i (50.000 de euro). Cei doi chiar s-au mutat recent împreună în casa lui Codin din zona Cartierului Francez, unde el mai deţine, de asemenea, un apartament într-un complex rezidenţial de lux.

La capitolul mondeni­tăţi, „Poponeţ“ frecventează cluburile Bamboo şi Office, Terasa Ambiance, Casa di David, cafenelele de pe Radu Beller, dar şi REX Mamaia. Cât despre femei, Codin Maticiuc se poate mândri cu Gina Pistol, Ana Maria Ferenţ, dar şi cu câteva vedete „Playboy“.

Hotelul din editură

Cea mai profitabilă dintre afacerile familiei Maticiuc pare, de departe,  „Editura Adevărul“ SA (această companie nu are nicio legătură cu Adevărul Holding, cea care editează cotidianul „Adevărul“). Societatea are ca obiect administrarea hotelieră şi a înregistrat constant profit în ultimii ani.

Concret, profitul net al societăţii „Editura Adevărul“ SA a fost, în 2007, de 4.338.607 lei. Firma înregistra însă, la sfârşitul aceluiaşi an, şi datorii de  2.908.475 lei.

Afacerea (Hotelul Caro) este administrată, printre alţii, de tatăl lui „Poponeţ“, Ion Maticiuc, iar acţiunile familiei (13,31%) sunt înregistrate pe numele juniorului. Acţionarii din SC „Editura Adevărul“ SA, care administrează Hotelul Caro, au mai înfiinţat, în 2008, o societate cu acelaşi obiect de activitate: „Carro Office Tei Center“.

Familia Maticiuc şi-a păstrat procentul de acţiuni deţinute, cu o foarte mică modificare: 13,28%. Acestea sunt înregistrate tot pe numele juniorului, în vreme ce tatăl se numără printre administratorii firmei.  Jumătate din acţiunile „Carro Office Tei Center“ revin societăţii „Editura Adevărul“.

Acţionarul majoritar al acesteia din urmă, Ion Lazăr, deţine şi 35,76% din  „Carro Office“. Acestea fiind datele situaţiei,  „Carro Office“ se anunţă tot o afacere de succes, de pe urma căreia va avea de profitat şi familia Maticiuc.  

“Metropolis“, profit cu datorii

O altă afacere profitabilă şi controlată de familia Maticiuc este „Metropolis Real Estate Developers“. Ca şi în celelalte cazuri, afacerea este exclusiv a lui Maticiuc senior, care controlează 78% din acţiuni.

Fiul, Codin Bogdan Maticiuc, a primit şi el 6%, dar nu şi calitatea de administrator, aceasta fiind încredinţată unuia dintre ceilalţi acţionari minoritari, Marcel Buncilă. Profitul declarat al societăţii a fost, în 2007, de 17.749.205 lei, dar „Metropolis Real Estate Developers“ înregistra, la sfârşitul aceluiaşi an, şi datorii de 83.730.326 lei. 

Firma juniorului, pierdere de timp şi bani

Singura societate comercială în care „Poponeţ“ deţine acţiuni fără a fi „consiliat“, cel puţin oficial, de către tatăl său, este „Unisecurity“ SRL. Firma este, de altfel, şi singura dintre cele ale familiei care înregistrează pierderi.

Înfiinţată în 1991, „Unisecurity“ a înregistrat, în 2007, pierderi de 106.541 lei, iar nivelul datoriilor a ajuns la 434.653 lei. Şi nici anii precedenţi nu au fost „înfloritori“ pentru „Unisecurity“, ba dimpotrivă, a înregistrat pierderi.

Mâine în Adevărul

Un articol despre afacerile şi pasiunile lui Costeluş Căşuneanu .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite