Popa Popa`s l-a caricaturizat pe ministrul Stănişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul, proaspăt desemnat cetăţean de onoare al Severinului, şi-a demonstrat încă o dată talentul

Distincţia de cetăţean de onoare al Severinului, oraşul în care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa,  l-a bucurat pe maestrul Ştefan Popa Popa`s. După primirea distincţiei, artistul şi-a manifestat totuşi dezamăgirea că acest titlu nu i-a fost oferit mai devreme. Maestrul n-a putut să treacă peste faptul că venirea lui de-acum zece ani la Severin a fost ignorată de foştii edili ai oraşului. A găsit însă multă admiraţie din partea actualei conduceri a primăriei severinene. „Am primit până acum titlul de cetaţean de onoare în 86 de oraşe din ţară şi niciodată nu e târziu să fiu şi al Severinului, oraş în care mi-am petrecut adolescenţa”, a declarat celebrul caricaturist.

La finalul festivităţii intitulată “Fiii oraşului Drobeta”, maestrul Ştefan Popa Popa`s a încercat să tragă şi un semnal de alarmă, afirmând că în România artiştii sunt ignoraţi. „Din păcate, nimeni nu ne înţelege. Am făcut imaginea României, pe banii mei”, a mărturisit maestrul Ştefan Popa Popa`s.

La eveniment, a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, el fiind primul căruia maestrul i-a realizat portretul caricatură.

„Onoare mai mare ca asta nu putea să ne facă“

În cadrul aceluiaşi eveniment, Ştefan Popa Popa`s a donat oraşului 20 de lucrări premiate internaţional. Gestul lui Popa`s, de a dona cele 20 de lucrări, a surprins plăcut pe toată lumea.

“Onoare mai mare ca asta nu putea să ne facă maestrul Popa`s. Faptul că a ales Severinul pentru un asemenea gest nu poate decât să ne bucure. Chiar dacă a fost cel de-al 87-lea titlu de onoare pe care l-a primit, îl asigurăm că este din tot sufletul, îl stimăm şi îl iubim şi îl asigurăm totodată că este aşteptat cu mult drag la Severin”, a spus primarul Constantin Gherghe. 

La rândul său, Ştefan Popa Popa`s şi-a exprimat curiozitatea cu privire la viitorul acestor lucrări. Întrebat ce înseamnă pentru domnia sa faptul că a donat Severinului lucrările, maestrul a precizat: „Vă răspund cu o întrebare. Ce înseamnă pentru Severin aceste lucrări? Or să stea ascunse în biroul vreunui individ sau vor sta într-o sală de muzeu?!”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite