Pop: Responsabilitatea aparţine federaţiilor sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop spune că listele cu participanţii la competiţiile sportive care optează să susţină bacalaureatul în sesiunea specială sunt avizate şi asumate integral de către federaţiile sportive naţionale, deci responsabilitatea le revine exclusiv.

La sesiunea specială de bacalaureat se pot prezenta nu doar participanţii la olimpiade sportive şi pe discipline, ci şi participanţii la concursurile internaţionale sau elevii care se află în loturi de pregătire pentru competiţiile internaţionale în perioada rezervată sesiunii normale a examenului de bacalaureat (11 iunie - 6 iulie).

"Printre cei care şi-au manifestat intenţia de a participa la sesiunea specială s-au aflat mai mult de 108 competitori, cât susţine preşedintele COSR că s-ar afla în lotul olimpic, respectiv 928, dintre care s-au înscris 880 şi s-au prezentat 877, toţi absolvenţi ai promoţiei 2012. Subliniem că 47 dintre aceştia sunt competitori la concursuri pe discipline de învăţământ, restul fiind la cele sportive", explică ministrul.

Ministerul Educaţiei a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret printr-o adresă trimisă în ianuarie 2012 ca toate federaţiile să transmită instituţiei listele cu potenţialii participanţi la sesiunea specială.

Documentul a fost postat pe site-ul ministerului în luna aprilie 2012 şi este disponibil pe edu.ro.

Subiectele pentru sesiunea specială de bacalaureat sunt de dificultate medie şi au fost întocmite începând cu luna octombrie 2011, fiind finalizate şi autorizate în luna aprilie 2012 de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, a mai precizat ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite