Franţa: Un bărbat a fost ucis în centrul oraşului Pontet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost ucis duminică seara şi alţi patru au fost răniţi, în urma unei confruntări între tineri aparţinând comunităţii turce şi celei maghrebiene în centrul oraşului Pontet, din sudul Franţei, relatează AFP.

Un bărbat de 22 de ani, originar din Republica Capului Verde, "care a vrut să intervină, dar a primit o lovitură de cuţit în inimă, a murit la spital", a declarat primarul din Pontet, Alain Cortade. "Doi fraţi au fost răniţi, unul cu lovituri de cuţit, iar celălalt cu o bâtă de base-ball". Tânărul ucis "nu avea nimic de a face" cu conflictul, a precizat edilul.

Ei au părăsit spitalul sau sunt pe punctul de o face, potrivit procurorului din Avignon, Catherine Champrenault.

Patru persoane au fost plasate, luni, în stare de arest preventiv, au declarat surse judiciare. Ele sunt de origine turcă şi au vârste de 16, 21, 22 şi 49 de ani, a precizat procurorul. Cele patru persoane sunt bănuite că ar fi participat la conflict. Autorul loviturii mortale se află printre cei arestaţi, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Potrivit primarului, tinerii au decis duminică să se lupte din cauza unui furt, dar situaţia "a escaladat, este ramadanul, este cald". Cearta a degenerat după-amiază într-o bătaie pe strada principală din Pontet, în care au fost implicate circa 100 de persoane.

Cortade i-a convocat luni dimineaţa pe preşedinţii diferitelor asociaţii ale celor două comunităţi pentru "a face astfel încât să nu existe represalii" şi să facă apel la calm.

În urmă cu trei ani, un conflict similar a izbucnit în Pontet, potrivit primarului.

Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, s-a deplasat, luni, la faţa locului. El a declarat că în Franţa "nu este loc" pentru comunitarism şi şi-a exprimat dorinţa "de a face tot posibilul pentru ca această dramă să nu se repete".

O comunitate de origine turcă de circa 1.500 de persoane locuieşte în Pontet, împreună cu o comunitate maghrebiană, în special de origine marocană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite