Ponta despre moţiunea simplă a PDL împotriva lui Mang: "Este dreptul democratic al opoziţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ponta a declarat, luni, despre anunţul PDL de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, că este dreptul democratic al opoziţiei de a depune moţiuni.

"Este dreptul democratic pe care l-am cerut şi noi în opoziţie. Nu o să-l neg opoziţiei PDL-UDMR şi salut coagularera acestei opoziţii", a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus că dacă este o problemă cu ministrul Ioan Mang este responsabilitatea sa de a lua decizia de a susţine sau propune alt ministru şi că o va lua în timpul cel mai scurt

PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pe care îl acuză de plagiat, solicitând demisia acestuia.

Boc a precizat că moţiunea simplă va fi depusă la Camera Deputaţilor, în prima săptămână cu şedinţe de plen, respectiv săptămâna viitoare.

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, luni, că este şi rămâne în fruntea ministerului, explicând că în cazul lui urmează să decidă Comisia Naţională de Etică.

Întrebat fiind despre propria demisie, el a declarat că aceasta este până la urmă o decizie politică, dar că el nu are nicio vină.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seara, că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", după cum a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite