Ponta a părăsit şedinţa CSAT, după numai 30 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Şedinţa CSAT de azi are pe agendă, printre altele, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene şi privatizarea CFR Marfă, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

UPDATE 12.09  Premierul Victor Ponta a plecat de la şedinţa CSAT, după 30-40 de minute de la debut. Şedinţa nu s-a încheiat.

Jurnaliştii aflaţi la Palatul Cotroceni nu au putut să îl întrebe pe premier de ce a plecat de la şedinţă, deoarece ziariştii nu au acces decât la Centrul de presă.

UPDATE 12.11: Victor Ponta a declarat după referendumul pentru demiterea preşedintelui că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni. A spus atunci că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, iar dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

Conform art. 6 alin. 3 din Legea CSAT, "Consiliul Suprem de Apărare a Ţării lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens".

Potrivit ordinii de zi anunţate miercuri de Preşedinţie, primul punct era "strategia pentru refacerea credibilităţii României".

Potrivit legii, premierului îi revine poziţia funcţia de vicepreşedinte al CSAT, şeful statului fiind preşedintele Consiliului.

Şedinţa a început şi este condusă de preşedintele Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite