Ponta: CSM este o structură independentă. Dacă aş fi avut dreptul să convoc Consiliul, aş fi făcut-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu, că CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze "cum consideră de rigoare". El a adăugat că dacă ar fi avut dreptul legal să convoace acest Consiliu, ar fi făcut-o "pentru că este absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei".

"CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare. Dacă aş fi avut dreptul legal să-l convoc aş fi facut-o pentru că e absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Victor Ponta.

El a adăugat şi că, din punctul său de vedere, e foarte bine să ai un ministru al Justiţiei dintre judecători.

El a mai spus că înţelege că judecătorii CSM sunt în vacanţă, "că sunt la plajă, la munte", însă s-ar fi bucurat să se întoarcă ca să discute despre ministrul Justiţiei.

Ponta a afirmat, de asemenea, că e "un sentiment de teroare naţională" când la oameni bătrâni în case intră procurorii să întrebe cu cine au votat, susţinând că asta se întâmpla în '88 şi '89.

"Văd că sunt foarte sensibili (n.r. - judecătorii CSM), dar aş vrea să fie sensibili la declaraţiile tuturor pentru că dacă zice domnul Băsescu ceva toată lumea tace chitic şi atunci când spune domnul preşedinte Antonescu ceva toată lumea se simte afectată, cred că e ceva anormal. Eu mi-aş dori să se bată la fel de tare pentru ideea de independenţă. Nu cred că domnul Antonescu a afectat cu ceva independenţa cuiva. A pus nişte întrebări pe care 8,5 milioane de români şi le pun. O să fim anchetaţi pentru că am votat? Ori nu e obligaţia doar a preşedintelui ţării, dar şi a mea, ca ministru al justiţiei, ci şi a CSM să le spună celor 8,5 milioane de români că nu vor fi anchetaţi sau că dacă sunt anchetaţi pentru că au votat este un abuz", a spus Ponta.

Totodată, premierul a spus că va merge luni la şedinţa CSM, susţinând că îşi doreşte foarte tare să se dea avizul pentru Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite