Pompierul-şef de la Giuleşti, reţinut şi apoi eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dima este acuzat de procurori că nu a verificat instalaţiile şi aparatele din unitatea medicală şi nu a instruit personalul pentru intervenţie la incendiu. El va fi cercetat în stare de libertate.

Şeful Serviciul Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut, ieri, de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Parchetul General nu a obţinut de la Judecătoria Sectorului 6 emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele şefului de serviciu. Vasile Toate aceste lucruri erau cuprinse în fişa postului. Dima ar fi trebuit să ia măsurile de îndeplinire şi respectare a normelor de prevenire a incendiilor, fiind desemnat, prin dispoziţia directorului maternităţii, ca şef al formaţiei civile de pompieri grad III din cadrul unităţii sanitare.

La 16 august, cinci bebeluşi au murit, iar alţi şase au fost grav răniţi într-un incendiu provocat de două fire neizolate ale unui aparat de aer condiţionat din salonul Terapie Intensivă al Maternităţii Giuleşti. Cinci dintre bebeluşii internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu" au fost stabilizaţi, iar unul este, în continuare, în stare critică.

La începutul acestei săptămâni, Judecătoria Sectorului 6 a decis şi arestarea preventivă pentru 29 de zile a Florentinei Cîrstea, asistenta care trebuia să supravegheze cei 11 nou-născuţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite