Pompierii donează sânge pentru daruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
35 de pompieri au fost ieri la Centrul de Transfuzii din Bistriţa
35 de pompieri au fost ieri la Centrul de Transfuzii din Bistriţa

Mai săraci cu 25% decât anul trecut, pompierii din Năsăud au găsit o soluţie pentru a respecta tradiţia de a face, de Paşte şi de Crăciun, cadouri nevoiaşilor: ei au donat sânge, iar cu bonurile alimentare primite vor cumpăra daruri.

Pompierii au venit ieri, de dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bistriţa însoţiţi de comandantul lor, Tudor Suciu, donator cu ştate vechi.

„Am venit prin primăvară, iar în timp ce mi se recolta sânge asistenta mi-a spus că au mare nevoie de donaţii. Atunci m-am gândit să-mi întreb colegii pompieri", povesteşte comandantul Suciu.

Dintre cei 95 de pompieri câţi sunt la Năsăud, 35 s-au hotărât să doneze sânge. „Unii au spus că nu dau bani deoarece salariile au fost reduse cu 25% şi au zis că mai bine donează sânge. Alţii vor da câte 10 lei, aşa cum se obişnuieşte la noi, în fiecare an, de Paşte şi de Crăciun", adaugă comandantul Suciu.

„Am copii acasă şi ştiu ce înseamnă zâmbetul unui copil când îi dai un cadou. Mai bine am donat sânge decât să dau bani", mărturiseşte Ioan Blaga, un pompier în vârstă de 38 de ani. Colegul său, paramedicul de 23 de ani Toader Scuturici, spune că a donat nu numai pentru că e un gest nobil, ci şi pentru că acesta este modul prin care el vrea să ajute.

„Şi mie mi-ar plăcea să primesc sânge dacă mi s-ar întâmpla ceva", adaugă paramedicul. Cu banii strânşi de la pompieri şi cu tichetele alimentare primite în urma donării (un tichet valorează 61 de lei), pompierii vor cumpăra dulciuri pentru copii şi alimente pentru vârstnicii din satul Bichigiu, din apropierea Năsăudului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite