Pompierii olteni au dat proba de ştafetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvatorii din primării şi fabrici au demonstrat cât de rapizi sunt

Pompierii de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cei de la marile fabrici din judeţ şi-au dovedit ieri abilităţile la faza judeţeană a concursului profesional de la Slatina.

Concurenţii au fost încurajaţi de colegi


Au venit la Slatina să îşi dovedească pregătirea voluntarii de la Stoicăneşti, Radomireşti, Spineni şi Corabia. Alături de ei au concurat şi salvatorii de la marile fabrici Alro, TMK Artrom şi Schela Ciureşti.
Colegii, prietenii şi rudele i-au încurajat în permanenţă pe concurenţi. „Îmi plac foarte mult aceste concursuri. Vin de fiecare dată cu tatăl meu. Am fost şi la concursurile interjudeţene de la Reşiţa şi Drobeta Turnu Severin“, a spus, încântat, Augustin Bărbulescu, fiul unuia dintre pompieri.

Probe dificile


Echipele de pompieri s-au împărţit rapid pe teren, pentru prima probă, cea de ştafetă. Conştienţi că fiecare secundă contează la intervenţii, salvatorii şi-au luat rolul în serios şi au încercat să scoată cel mai bun timp. Au sărit peste parapeţi, au escaladat garduri şi obstacole, apoi au predat cu mândrie ştafeta colegilor .
„Este pentru prima dată când particip la un astfel de concurs şi mi-a plăcut foarte mult. Ne-am pregătit cu toţii şi sperăm să obţinem rezultate bune“, a spus, la finalul probei, Marinel Lepădatu, de 18 ani, din Radomireşti. La proba a doua, de îndemânare, pompierii au sărit în viteză peste un parapet şi au mers cu furtunurile pe bârnă. La final, juriul, format din reprezentanţi ai ISU, a stabilit că cei mai pregătiţi au fost voluntarii din Stoicăneşti şi pompierii de la Centrul Rivergate, care lucrează pentru Uzina ALRO. „Câştigătorii vor merge mai departe la faza interjudeţeană a concursului, care se va ţine anul acesta la Slatina, între 1 şi 15 iulie. Ei vor concura cu pompieri din alte cinci judeţe din partea de sud a ţării“, a spus locotenent colonelul Vasile Fota, unul dintre organizatori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite