Pompierii militari,la mare căutare în Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scoase la concurs pentru a doua oară, 23 de posturi vacante de subofiţeri, în cadrul subunităţii de pompieri militari de la Bârlad, aşteaptă să fie ocupate. Concursul se va desfăşura în

Scoase la concurs pentru a doua oară, 23 de posturi vacante de subofiţeri, în cadrul subunităţii de pompieri militari de la Bârlad, aşteaptă să fie ocupate. Concursul se va desfăşura în perioada 18-21 septembrie, în două etape. În zilele de 18-20 septembrie va avea loc evaluarea performanţelor fizice, iar pe data de 21 septembrie, evaluarea teoretică.
Din totalul de posturi scoase la concurs, 22 sunt destinate pentru servanţi şi unul pentru conducător autospeciale. Colonelul Nicolae Olaru, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, este de părere că, în Bârlad, posturile scoase la concurs nu au avut căutare şi ca urmare a zvonurilor potrivit cărora, după susţinerea examenelor, subofiţerii angajaţi ar urma să treacă sub tutela primăriilor, speculaţiile fiind infirmate cu vehemenţă de comandantul ISU Vaslui.
"S-a auzit un zvon potrivit căruia, la Bârlad, concurenţa a fost scăzută deoarece pompierii militari vor trece la primărie. Nu este adevărat, vom lucra într-o unitate militară profesionistă. A nu se confunda statutul de militar angajat pe perioadă determinată cu cel de subofiţer. Este bine de ştiut că meseria aceasta este una frumoasă, care are multe avantaje, printre care statutul de militar, existând posibilitatea celor cu studii superioare de a avansa, un nivel de salarizare bun, drepturi de echipament, hrană, concedii, asistenţă medicală", a precizat col. Nicolae Olaru, comandantul ISU Vaslui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite