Pompierii i-au încântat pe cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii i-au încântat pe cei mici
Pompierii i-au încântat pe cei mici

Spectatorii de toate vârstele veniţi ieri în curtea ISU au simţit emoţia unei situaţii critice. Cei mai impresionaţi au fost copiii

Pompierii olteni au arătat ieri că pot face faţă oricăror situaţii şi că sunt pregătiţi de intervenţii. Spectatori au fost chiar copiii lor, dar şi simplii curioşi care au intrat pe porţile deschise ale unităţii.
Pe 13 septembrie, pompierii sărbătoresc 161 de ani de la bătălia de pe Dealul Spirii, această dată fiind declarată Ziua Pompierilor din România.
Încă de la primele ore ale dimineţii de ieri pompierii şi-au adus copiii să îi vadă în acţiune, iar cei mici vorbeau despre faptele părinţilor. “Tatăl meu a participat la 100 de incendii şi este un adevărat erou”, a spus un băieţel.

Aplauze pentru pompieri


Sub privirile încântate ale copiiilor, pompierii au oferit momente unice. Au sărit de pe o clădire pe o saltea şi au fost răsplătiţi cu aplauze de cei mici. Apoi le-au arătat cum escaladează în numai câteva secunde trei-patru etaje. “Mami, ei se antrenează la secundă, nu?”, a întrebat un băieţel. “Da. Trebuie să fie mereu pregătiţi ca să intervină şi să salveze oamenii”, i-a răspuns mama sa.
Cel mai impresionant moment a fost când unul dintre pompieri, îmbrăcat în costum special, a stins un incendiu izbucnit în mijlocul mulţumii de curioşi. Momentul regizat foarte bine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt i-a speriat pe spectatori, care au făcut cunoştinţă şi cu fumul înecăcios prin care trec pompierii la fiecare intervenţie.
„Vezi, bunica, de ce vreau să mă fac pompier? Pentru că ei sunt cei mai curajoşi, trec prin foc şi fum şi sunt puternici. Ai văzut ce costume şi ce maşini au? “, a spus Vlăduţ, de 6 ani.
Nici echipajele SMURD nu s-au lăsat mai prejos şi le-au arătat celor prezenţi cât de repede pot scoate o victimă dintre fiarele maşinii şi cum acordă primul ajutor. “E rănit rău bărbatul acela?”, a întrebat speriată o fetiţă. “Nu, tataie, nu e rănit deloc. Acela este un pompier care joacă rolul unui rănit”, a liniştit-o bunicul ei.
Cei prezenţi au avut parte şi de o surpriză, câţiva stropi de apă din maşinile de intervenţie. Şi după ce au simţit mirosul de fum şi picăturile de apă, cu toţii au spus: „Ce viaţă grea au pompierii!“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite