Galaţi: Poluare pe Dunăre, în dreptul societăţii Intfor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au descoperit sâmbătă că Dunărea era poluată, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi, în apropierea unui canal deversor din zona societăţii Intfor.

„În jurul orei  8.00 am fost fost anunţaţi de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA).  Imediat, ne-am deplasat la faţa locului şi am observat că apa avea o culoare ciudată şi era urât mirositoare.  În consecinţă, au fost prelevate probe de apă din zona afectată în vederea efectuării analizelor de laborator. Aşteptăm rezultatul pentru a afla care este sursa de poluare”, ne-a declarat azi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu, Ion Avram. Potrivit aceleaşi surse, rezultatele vor fi aflate în cursul zilei de mâine.

Aceasta nu este singura poluare de pe Dunăre. Conform Gărzii de Mediu, de de la începutul anului au mai fost depistate incidente similare provocate, în general, de la rezervoarele sparte ale navele care trec pe fluviu sau chiar poluări intenţionate de la comandanţii vapoarelor care aruncă în Dunăre apele uzate.

Pe 26 august, Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi (SGA) a depistat o deversare de ulei uzat printr-o conductă, în fluviul Dunărea, în zona Şantierului Naval Damen. În urma acestui incident pe suprafaţa apei au apărut pete colorate determinate de hidrocarburi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite