Poliţistul şpăgar din IGP, promovat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei sancţiuni pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, comisarul-şef Mircea Moraru a fost transferat, în 2002, de la Pompieri la Inspectoratul General al Poliţiei Problemele

După trei sancţiuni pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, comisarul-şef Mircea Moraru a fost transferat, în 2002, de la Pompieri la Inspectoratul General al Poliţiei

Problemele comisarului-şef Mircea Moraru, din cadrul Poliţiei Române, arestat pentru şpaga pretinsă de la ofiţeri detaşaţi în Italia, au început acum 10 ani, când lucra la Pompieri.

În 1997, pe vremea când Mircea Moraru era repartizat la Brigada de Pompieri Bucureşti, în calitate de şef birou, a fost sancţionat cu suspendarea indemnizaţiei de comandă pentru o perioadă de patru luni.

La începutul lui 1998, el a primit o altă mustrare scrisă pentru neglijenţă şi lipsă de preocupare în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

I s-a retras solda de merit

Tot în 1998, Moraru a fost transferat pe postul de contabil-şef la Brigada de Pompieri Bucureşti. În această calitate, în anul 2000, a primit din nou mustrare scrisă, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Tot atunci i s-a retras şi solda de merit. În 2001, s-a dispus amânarea promovării în funcţie a lui Moraru pe o perioadă de doi ani.

Apoi, în octombrie 2001, el a fost retrogradat şi numit în funcţie de execuţie, ofiţer specialist. Cu toate că avea o grămadă de "bile negre", Mircea Moraru a fost mutat, în 2002, la cererea sa, în cadrul Poliţiei Române.
Timp de cinci ani a lucrat în cadrul Serviciului Financiar - Contabilitate al IGPR, iar pe 15 noiembrie anul trecut a ajuns la Direcţia Buget - Contabilitate. Aici, ofiţerul avea în atribuţii şi rezolvarea deconturilor poliţiştilor detaşaţi în Italia.

"Valutist" pentru colegi

Comisarul-şef care considera că talentul şi sprijinul trebuie premiate rezolva deconturile doar contra "comision". La audieri, poliţistul a susţinut că nu cerea şpagă. Pus în faţa probelor, respectiv interceptările telefonice, Mircea Moraru a spus că banii care au ajuns la el de la ofiţeri erau de fapt daţi de aceştia cu rugămintea de a le cumpăra euro!

"Nu i-am cerut subinspectorului Iulian Dincă să-mi lase vreo sumă în beneficiul meu. (…) Mi-a dat 800 de lei, cu rugămintea de a-i cumpăra 200 de euro. (…) Mi-a cerut acest favor ştiind că eu merg la bancă.

Nu m-a surprins cererea lui, întrucât colegii obişnuiesc să mă roage să le schimb bani în valută", a declarat comisarul-şef la DNA, în speranţa că va scăpa de acuzaţiile de corupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite