Poliţistul – recuperator: „Lasă banii. Hai pa!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul legat de eventuale legături ale poliţiştilor de la “Furturi Auto” cu hoţii de maşini a fost declanşat de prinderea în flagrant a agentului de poliţie Petre Niculae. 

Scandalul legat de eventuale legături ale poliţiştilor de la “Furturi Auto” cu hoţii de maşini a fost declanşat de prinderea în flagrant a agentului de poliţie Petre Niculae. 

Angajat la Serviciul Furturi Auto, Petre Niculae este acuzat de procurori că era mână în mână cu interlopii din Bucureşti cu care împărţea recompensele pentru maşinile furate. Ţinta predilectă a acestuia erau cetăţeni străini, proprietari de maşini scumpe.

În luna februarie a acestui an, omul de afaceri Ahmet Canbazoglu, căruia i se furase BMW-ul 530, a apelat la omul legii, pentru recuperarea autoturismului.

“Te ajut, dar eu ţi-am spus o chestie, ajută-te singur, dacă vrei să te ajut, ajută-te singur”, i-a explicat omul legii cam cum stă treaba la Furturile Auto în cazul în care dorea să-şi găsească autoturismul.

Poliţistul i-a cerut iniţial 2.000 de euro pentru “a cumpăra nişte informaţii”, “pentru a se putea mişca”. “Pot să dau din umeri, pot să fac avânt. Aşa ce să le promit? Pe cine s-o dau, pe mamaia? Nu pot şi nu ţine de foame. M-ai înţeles?”, i-a spus poliţistul celui care îi reclamase furtul maşinii.

Ulterior, cei doi au căzut de acord asupra preţului: 3.000 de euro! “Mă laşi pe mine să ţi-o aduc sau…? Eu spun, maşina ta se învârte în zona Tulcea-Galaţi, acolo se învârte cu numere de Germania”, a explicat agentul de poliţie Petre Niculae. Acesta avea însă convorbirile telefonice interceptate, iar anchetatorii au reuşit “spargerea” reţelei de poliţişti – hoţi de maşini.

“Corina, deschide un pic uşa… ia banii”

În ziua în care Ahmet Canbazoglu trebuia să dea avansul “şpăgii” de 1.500 de euro, poliţistul a venit la locul de întâlnire într-o Dacie, împreună cu soţia lui. “Bine, du-te pe partea ailaltă şi lasă-i lu fata aia… lasă-i la femeia aia din maşină… din maşină de la mine”, se aude din înregistrarea ambientală. Agentul-şef  i s-a adresat soţiei: “Corina, deschide un pic uşa… ia banii”.

“Poftiţi vă rog 1.500, după…”, i-a spus păgubitul, dar poliţistul a oprit discuţia brusc. “Hai taci din gură, lasă banii, pa. Hai pa”, i-a spus Niculae Petre, apoi a demarat în trombă.

Denunţătorul poliţistului, Ahmet Canbazoglu, ne-a declarat că nu şi-a recuperat nici până astăzi autoturismul. “BMW-ul era din 2004, valora între 26.000-27.000 de euro. În maşină mai aveam bani şi bunuri în valoare de aproape 19.500 de euro”, a mai spus omul de afaceri.

Şapte şefi au probleme cu “integritatea”

În urma cazului “Niculae Petre”, Corpul de Control al Ministerului de Interne a demarat o inspecţie la Serviciul Furturi Auto. Raportul relevă că aproximativ 20 de cazuri privind furturile de maşini nu ar fi fost gestionate în mod corespunzător. 

Şapte poliţişti din cadrul Serviciului, despre care există suspiciuni că nu şi-ar fi făcut corect datoria, vor ajunge în faţa Comisiei de Disciplină din cadrul Poliţiei Capitalei. Raportul a fost trimis şi la Parchet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite