Poliţistul care a lăsat cadavrele în centru, apărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul care a lăsat cadavrele în centru, apărat
Poliţistul care a lăsat cadavrele în centru, apărat

Rudele decedaţilor şi şeful de post din Padeş spun că adjunctul a făcut un bine

Adjunctul şefului de post din comuna gorjeană Padeş, Costin Băcanu, a plecat marţi, 29 septembrie, să transporte la morga Spitalului Judeţean cadavrele a doi bărbaţi decedaţi. Trupurile acestora au fost puse în spatele Daciei papuc şi acoperite cu o pătură. Înainte de ajunge la morgă, poliţistul a oprit maşina, în care se mai afla nepotul unuia dintrei cei morţi, lângă sediul Prefecturii şi al poliţiei pentru a merge să ia o aprobare necesară efectuării autopsiei.
„Am oprit doar 5-10 minute să merg să iau aprobarea, fără de care am înţeles că nu se putea face autopsia. În maşină a rămas nepotul unuia dintre morţi. Am vrut să fiu mai operativ. Cadavrele erau acoperite cu o pătură. Am vrut să fac o faptă bună, pentru că nimeni nu a vrut să conducă maşina şi să-i transporte“, se apără poliţistul. Acesta este acum cercetat disciplinar pentru gestul său.

Rudele decedaţilor, în apărarea poliţistului


Haralambie Morăga şi Petre Vodnar, ambii de 56 de ani, au decedat, însă medicul de familie a refuzat să le elibereze certificate de deces, astfel încât a fost nevoie de efectuarea necropsiei.
Şeful Postului de Poliţie Padeş, Constantin Tudor, spune că adjunctul era un poliţist foarte bun şi primea salariu de merit. Maşina de la Medicină Legală a fost chemată, spune şeful de post, dar nu a venit, iar acesta nu este primul caz de acest fel: „Am solicitat maşină la Medicină Legală, dar cei de acolo nu au putut să trimită. A trebuit să facem ceva ca să-i ducem la morgă. Nu s-a oferit nimeni să ne ajute la transportul lor. Toată lumea a fugit. Viceprimarul s-a oferit să pună maşina la dispoziţie. Nu era obligaţia poliţistului să-i transporte, ci doar să-i însoţească“.
Chiar şi rudele şi apropiaţii celor decedaţi îi iau apărarea poliţistului. „Nu avea cine să conducă maşina. Eu nu aveam permis. A făcut un bine poliţistul. Nu are el nicio vină“, spune Vasile Morega, nepotul lui Haralambie, care se afla şi el în maşină pe scaunul din dreapta.
Petre Vodnar, unul dintre cei doi bărbaţi decedaţi era de loc din Moldova şi trăia în concubinaj cu două femei din Padeş. „A murit în braţele mele. Era foarte bolnav şi a stat mult în spital. Cu mine stă de doi-trei ani, dar a stat înainte 27 de ani cu altă femeie. Eu mă înţeleg bine cu ea. Chiar dormeam toţi împreună câteodată“, spune Maria Toargă, ultima concubină a celui mort. Femeia spune că decedatul avea 6.700 de lei depuşi la CEC şi că de înmormântarea lui se va ocupa prima concubină.
Claudia Beldean, şefa Serviciului Medicină Legală Gorj, a spus că maşina a fost plecată în ziua respectivă la alte cazuri: „Probabil că s-a primit solicitare, dar şoferul era plecat la un caz la Turceni, pentru ridicarea cadavrului unei femei care a murit de embolie pulmonară. Cum noi avem o singură maşină, le-am spus poliţiştilor că am fi chiar mulţumiţi dacă i-ar aduce la Târgu Jiu. În ziua respectivă am avut patru solicitări şi nu am ştiu la care să mergem mai întâi. Nu ştiu ce s-a întâmplat pe drum, dar pentru noi este bine că au fost aduşi aici“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite