Poliţiştii şi vameşii din Sindicatul "Pro Lex" ameninţă cu ieşirea în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi vameşii din Sindicatul "Pro Lex" i-au trimis ministrului Internelor, Traian Igaş, o adresă-ultimatum în care ameninţă cu proteste în stradă, dacă nu le rezolvă săptămâna asta problemele legate de salarii.

Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru.

Vasile Lincu, preşedintele "Pro Lex", a declarat pentru "Adevărul" că adresa nu reprezintă o presiune în plus pentru Guvernul aflat în corzi, după mitingurile în serie din ţară şi că acţiunea lor nu speculează acest moment tensionat.

Pur şi simplu, susţine el, rezolvarea acestor probleme nu mai putea fi amânată.

"Este o simplă coincidenţă că adresa noastră se suprapune cu protestele din ţară", a spus Lincu.

Dacă vor ieşi în stradă, sindicaliştii din "Pro Lex" vor face miting în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, nu în Piaţa Universităţii, spune Lincu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite